Her pastörize olmayan süt bulduğumda, altın bulmuş kadar seviniyorum. Geçen gün görümcem, sağ olsun, kendisiyle birlikte bana da süt almış eve kadar getirdi. 5 kg sütten hem, süt karameli yaptım, hem de bu lor peynirini yaptım. Lor peynirini, lorlu tatlı yapmak için yaptım diyebilirim. Bu yüzden içine ben tuz eklemedim. Ama siz eğer bunu kahvaltıda yada böreklerde tüketecekseniz içine biraz tuz atın derim. Denemeniz dileğiyle...
Lor peyniri için malzemeler:
- 3 kg yağlı süt (pastörize olmayan)
- 2 çay bardağı üzüm sirkesi
- tuz.(ben tatlı yapacağım için katmadım)
- Süzmek için temiz bir tülbent.
- Sütü bir gün önceden kaynatmıştım. Bu yüzden ısıtmak için tekrar ocağa aldım. Kaynamaya yakın, altını kapatıp içine sirkeyi kattım. Bir kez karıştırdım.
- Ben bu işlemi geceden yapmıştım, sabaha kadar böylece serin bir yerde bekledi.
- Sabah. kesilen sütü, temiz bir tülbente aldım, altına leğen koydum. ve tülbentin iki ucunu eline alıp bir o tarafa bir bu tarafa çekiştirdim. Fazla suyunu akıttım böylece sonra sıkıcı tülbentin ucunu bükerek peynirin bir yere toplanmasını sağladım. Her zamanki gibi altına leğen koyup, mutfak çeşmesine astım. (Siz asacak başka bir bulursanız yada çeşmeniz artema ise yüksekçe bir yere asmalısınız. Böylece 4-5 saat müdahale etmeden süzdürdüm.
- Bir kaseye alıp dolaba kaldırdım.
merhaba;
YanıtlaSillorlu hangi ttalıları yapabiliriz?
ben loru kucuk kucuk domates dilimleri ile karistirip kahvaltida yemesini severim...
YanıtlaSilHafta sonu gelsede kahvalti yapabilsek:) calisan insan sendromu:)
Oldum olası evde ve elde yapılan yiyeceklere büyük bir ilgim var. Lor peyniriniz enfes görünüyor, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇok güzel olmuş canım ellerine saglık.Ev yapımı bütün yiyecekleri çok sevıyorum.Nasıl yapıldıgını ve içine ne konduğunu bılmek harıka bır duygu.Afıyet olsun canım.
YanıtlaSilloru ben de çok severim ama süt bulmak zor, ellerine sağlık.
YanıtlaSilDoğal gibisi yok ellerinize sağlık:))
YanıtlaSilanacığımla ne çok yapardık köyde:)
YanıtlaSilellerine sağlık canımmm:)
Bir de ben bulabilsem şu pastorize olmayan sütlerden. Ellerine sağlık nefis olmuş.Sevgiler:)
YanıtlaSilooo çok sağlıklı....
YanıtlaSilcanım eline koluna sağlık...
kocaman sevgiler...
oldum olası cok sevmısımdır süt kesıgınin tadını nefıs olur benımde arşıvımde yayınlanmayı bekleyen bır tarıf ellerıne sağlık canım
YanıtlaSildenemek lazım bunu:))))
YanıtlaSilannemde yapıyor..ama o sirke koymadan yapıyor.bunu tarif edeyim ona da bide böyle denesin.ellerine sağlık.canım.sevgiler...
YanıtlaSilCanım evde yapılan gibisi varmı ellerine sağlık sevgiler.
YanıtlaSilohhh afitle yemeniz dileğimle eline sağlık bende çok severim özellikle çarşaf böreğinde harika oluyor...
YanıtlaSilmis gibi ev yapımı ellerine emeklerine sağlık elifciğim...
YanıtlaSilmerhabalar gerçekten evde yapılan peynirin tadına doyum olmuyor bende çok sık yapıyorum artık işi ilerlettim salamura yapıyorum haftasonları kahvaltıya çıkarıyorum
YanıtlaSilMiss gibi evde yapilmis ne lezzetlidir..ellerine saglik canim yontemini deneyecegim en kisa zamandaa :)
YanıtlaSil