..

3 Aralık 2011 Cumartesi

Fıstıklı Ispanak Yatağında Rulo Tavuk Sarması


                                         Harika bir tavuk tarifiyle birlikteyim sizlerle. Rulo tavuk yapmak istiyor fakat bir türlü cesaret edemiyordum.Tavuklar acaba istediğim gibi pişermi?, İstediğim lezzeti çeşniyi elde edebilirmiyim? diye endişelerim vardı. Bugünkü tavuk denememden sonra bütün bunların üstesinden geldim diyebilirim bütün cüretimle.Yapım aşaması oldukça uzun. Fakat en sonunda buna değiyor. Tavuğu kızlarım severek yediler ki kendileri tavuk yemezler aslında. Bir akşam yemeğinde yapanın yüzünü ağartacak cinsten lezzetli ve değişik bir yemek oldu. Denemediniz dileğiyle...
Malzemeler:
İki tavuk göğsü,
Tavuğu terbiyelemek için: 1 kaşık yoğurt,1 kaşık sıvıyağ,3 çay kaşığı tuz,1/2 çay kaşığı toz karabiber,1 çay kaşığı kişniş,1 çay kaşığı kekik
İç harcı: 1/2 su bardağı haşlanmış bezelye,1/4 su bardağı mısır,2 kırmızı biber,2 diş sarımsak,2 küçük haşlanmış patates.
Üzerinin sosu için; 1/2 yemek kaşığı biber salçası,2 kaşık tatlı ketçap,1 tatlı kaşığı tereyağ,tuz,1/2 su bardağı su.
Ispanak Yatağı İçin Malzemeler: 1/2 kg temizlenmiş ve kendi suyunda kavrulmuş doğranmış ıspanak,1 küçük soğan, 2 kaşık dolmalık fıstık,2 çay kaşığı sebze çeşni,tuz,pul biber.

Yapılışı:

  1. Öncelikle tavuğun göğüs etini ince ince kesiyoruz. Sonra bunları incelteceğiz.
  2. Buzdabı poşetinin büyük boy olanlarından iki tanesini birlikte, ayırmadan tezgaha seriyoruz. Biri altında biri üstünde olacak şekilde arasına tavuk etlerini yerleştiriyoruzİyice dövüp inceltiyoruz.Malzemelerde terbiyesi için verdiğimiz ölçülerde bir karışım hazırlayıp tavukların üzerine fırça yardımıyla sürüyoruz. Rulo yapıp poşetle birlikte buzdolabına kaldırıyoruz. 1-2 saat dinlenmesi gerekiyor.
  3. İç harcını hazırlamaya başlıyoruz.Kırmızı biberleri jülyen doğruyoruz. Sıvıyağ ile birlikte biberleri biraz kavuruyoruz, sonra üzerine doğranmış sarımsakları ekliyoruz. Biraz da bu şekilde kavurup, diğer malzemeleri de ekliyoruz.(çeşnisini alsınlar diye). 1-2 dakika tavada çeviriyoruz.
  4. Ispanağı hazırlamaya başlıyoruz. Tavaya ince doğranmış soğanları koyuyoruz. Biraz pembeleşince içine fıstıkları ekliyoruz. Önceden  hazırladığımız ıspanakları da  ekleyerek  birlikte kavuruyoruz. En son üzerine sebze çeşnisi , biraz tuz ve pul biber ekleyip ıspanakları hazırlamış oluyoruz.
  5. Sıra geldi tavuğumuzun içine hazırladığımız iç harcımızı eklemeye. Rulo yaptığımız tavukları tekrar açıyoruz. Kenarına iç malzemeyi koyup sıkıca rulo yapıyoruz. Her yerinden kürdanlarla tutturuyoruz ki dağılmasın diye.Rulo yaptığımız tavuğu genişce bir tavada biraz sıvıyağ ile birlikte çevirerek kızartıyoruz.Bu aşamada dikkatli olmamız gerekir. Amacımız tavuğu bu şekilde kızartmak değil daha bir lezzetlendirmek olmalı.
  6. Hafif kızarttığımız tavuğu fırın tepsisine alıyoruz. Fırında 180 derecede 30 dakika kadar tutuyoruz.
  7. Bu arada üzeri için sos hazırlamaya başlıyoruz. 1/2 kaşık biber salçasını,2 kaşık ketçabı ve 1 kaşık tereyağını küçük bir tavada çeviriyoruz.Üzerine suyunu ekleyip bir taşım kaynatıyoruz. 
  8. Fırındaki tavuğu çıkartıp üzerine hazırladığımız bu sosu ekleyerek tekrar fırına sürüyoruz. Sosu çok kurumadan  piştiğini anlayınca çıkarıyoruz. 
  9. Servis tabağının altına ıspanakları, üzerine kestiğimiz tavuk parçalarını koyup servis yapıyoruz. Afiyet Olsun...



6 yorum:

  1. Elif cim bu ne ya süper bir görüntü
    bayıldım )
    çok zahmetli emek gerektiren bir yemek oluş ama canım inan değmiş süper)))
    ellerine sağlık afiyet şeker olsun sizlere
    sevgiler canım çok öptüm:)))

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler sevgili Fatma.Beğendiğine sevindim. Sevgiler benden canım.

    YanıtlaSil
  3. Elinize sağlık,nefis olmuş.Fıstıklı ıspanak kavurmasına da bayılırım.Ayrıca tavuk da çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim pembe kekik.Sevgilerimle canım.

    YanıtlaSil
  5. ooo bayıldım ben bu tarife kesinlikle denemem lazım. ben ıspanaklı harcı içine yapıp sarıyordum ama böyle daha şık görünüyorlar. ellerine sağlık canım .

    YanıtlaSil
  6. hayatın tadları beğenmene sevindim canım. Böylesi bence de çok leziz. Denemen dileğiyle sevgiler

    YanıtlaSil

yorum var