Merhaba sevgili dostlar kısa bir aradan sonra üzerimdeki şu rehaveti kaldırayım dedim. Açılışı kızımın isteği üzerine sütlaç ile yapıyorum. Çok fazla pirinçli sevmiyorum ben.O yüzden pirinç miktarını az tuttum. Afiyetle...
Malzemeler: 1 kg süt,1/2 su bardağı pirinç,3 kaşık pirinç unu, 1 kaşık nişasta,1 su bardağı şeker,vanilin,4 bardak su, üzeri için fındık yada tarçın.
Yapılışı:
- Önce tencereye 4 bardak su ve yıkanmış pirinçleri alıyorum, pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatıyorum.
- Tencereyi ocaktan indirip biraz beklettikten sonra(soğumasını istiyorum eğer sizin sütünüz soğuk ise karışımı soğutursa beklemenize gerek yok,böylece nişasta ve pirinç unu eklenince topak olmaz)
- Bir kapta pirinç unu ve nişastaya biraz süt ekleyip özeliyorum.Bu arada tencereye şekeri katıp erimesini sağlamak için karıştırıyorum.
soğuk soğuk bayılırım sütlaca..ellerine sağlık
YanıtlaSilbizim evdede cok sevilir,birde kremayla deneyin o zaman nisastaya gerek kalmiyor
YanıtlaSilelinize saglik
Selamünaleyküm çok güzel görünüyorlar elinize sağlık..
YanıtlaSilBen Yarın sabah dokuzda Bahçelievler Halk eğitim Merkezinde dikiş kurslarına başlıyorum belkide sık yayın yapamam ama bloglarımı seviyorum. Güzel paylaşımlarda buluşmak üzere hoşçakalın..
Teşekkürler Fatoşun mutfağından.
YanıtlaSilBaharçiçeği hiç denemedim kremalı ama sana güveniyorum bir dahakine öyle yapıcağım.
Emine Kaya teşekkür ederim canım Sevgilerimle...