..

10 Ağustos 2011 Çarşamba

Mücver

                  
                             11 günlük bir aradan sonra haliyle bende tariflerde birikti dostlarım.Ben şimdi size kabağın o en güzel yemeklerinden biri olan mücverle merhaba diyeceğim. Mücverin en önemli püf noktası hiç şüphesiz dağılmadan pişmesini sağlamak. İşte bu tarifle tam da dağılmadan yapabilirsiniz.

Malzemeler:
2 adet kabak, 1 tane patates, 1 tane yumurta, 1 tane kuru soğan, 2 çay kaşığı sebze çeşni, 2 kaşık un,kızartmak için yağ,isteğe göre yarım su bardağı rendelenmiş kaşar.

Yapılışı:
  1. Kabakları, patatesleri soy rendele. Soğanları rendele karışıma ekle.Sularını elinle sıkıca süz. Hiç suyu kalmaması gerekiyor.Yumurtayı kırınca ve tuzu ekleyince sulanmaması lazım. Yumurta kır un ve  sebze çeşnisini ekle,gerekirse ayarlayarak tuzunu da ekle.
  2. Kaşıkla al.Biraz incelt kızgın yağda altı üstü kızana da dek kızart. Fazla yağını alması için peçetenin üstüne koy. Daha sonra servis tabağına al.Afiyet Olsun...

6 yorum:

  1. Hoş geldiniz.Elinize sağlık.Çok güzel görünüyor mücverleriniz.

    YanıtlaSil
  2. Çok sevilen bir yiyecek,ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim pembe kekik. Evet artık aranızdayım bana o çook uzun gelen günlerden sonra :)

    YanıtlaSil
  4. Hakikaten bizim evde de çok sevilen bir yiyecektir. Özellikle sebzeye karşı ilgisizliği olan eşimin bile hayır demediği ender lezzetlerden. Ben bu sefer havuç kullanmadım böylede çok güzeldi.Yine beklerim erguvan vakti.

    YanıtlaSil
  5. ımmm nefis ailecek bayılırız ellerine sağlık çok güzel olmuş
    bu arada bende bilecikliyim hemşehriyiz yani:))))

    YanıtlaSil
  6. Hoşgeldin Hande,nihayet bir hemşehri buldum kendime. Bilecikli bulmak o kadar zorki. Zaten küçücük bir şehir.Sevgilerle...

    YanıtlaSil

yorum var