..

7 Haziran 2011 Salı

Keşkek

     
              Çankırılılar bilirler keşkeği, bana sorsanız ben bilmezdim. Duymuşluğum vardı ama ne yemiştim ne de görmüş. Neyse yine her zamanki gibi kayınvalidemden öğrendiğim kadarıyla yaptım yemeğimi. Bu blok işi benim yemek bilgimi artırmama neden oldu. İyi de oldu. Her şeyi ben yapayım, bunu ben de öğreneyim diyorum. Böylece yapmadığım bir baklava kaldı diyebilirim. Ayrıca yiyenlerden de tam not aldım. Kayınvalidem 'Tamam artık sen bu işi başardın, hatta beni de geçtin' dedi yiyince benden söylemesi
          İşte keşkek için malzemeler:
  (Ben yine her zamanki gibi ölçülerimi çok tutum siz oranlayarak yapabilirsiniz.)

5 su bardağı buğday, bir bütün tavuk, tuz ve 50 gramdan biraz fazla tereyağı, az biraz sıvıyağ.

Yapılışı:
  1. Buğdayı ayıkladım süzgeçten eledim ve yıkayıp büyükçe bir tencereye koydum.
  2. Tavuğu yıkadım butlarını ve kanatlarını alıp buğdayla birlikte pişmesi için onu da tencereye ekledim.
  3. Tuzunu koyup başladım pişirmeye. Tavuğu ters yüz ederek iyice etleri pişinceye kadar pişirdim.
  4. Tavuğu çıkarıp göğüs etlerini ve beyaz olan etlerini tel tel ayırdım. Ne kadar ince didiklerseniz o kadar iyi.
  5. Didiklediğimiz etleri tencereye buğdayların yanına ekleyerek kepçeyle 10 15 dakika kadar çırpıyoruz. Çırpma kıvamı yemek kepçeye yapışık uzayacak hale gelince yani özleşince bitecek.
  6. Son olarak üzerine tereyağı ve biraz sıvıyağ ekleyerek tavada erittiğimiz tereyağını tencereye boşaltıp tekrar karıştırıyoruz. Keşkeğimiz yemeye hazır.
                                                               AFİYET OLSUN....