..

7 Haziran 2011 Salı

Ağlayan Kek

          

             Aslında bugün haşhaşlı revani yapacaktım. Başladım keki hazırlamaya irmiğimin bittiğini görünce keke çevirdim.Baktım sütüm de yok bende yoğurtla yaptım kekimi. Üstünü ıslatmak için gereken süt yerine reçel kullandım. Krem şanti ve çikolata sosunu da suyla hazırladım. Dolayısıyla sütsüz bir ağlayan kekim oldu. Çok da güzel oldu. Sizlere da tavsiye ederim. Tatlı akşamlar....
             Malzemeler:
Keki için;
 3 yumurta, 1,5 su bardağı yağ, 1,5 su bardağı yoğurt(benim evimde süt bitmişti), 1su bardağı şeker, 2 kabartma tozu, 1 vanilin, 3 tatlı kaşığı kakao, aldığı kadar un
Krem şantisi için:
1 su bardağı soğuk süt veya 1,5 çay bardağı soğuk su, sade krem şanti
Çikolata Sosu:
2 bu bardağı süt yada 2 su bardağı su, 3 kaşık şeker, 2,5 kaşık hazır çikolata sosu.
 Üzerini ıslatmak için
2 bardak süt veya marmelat türü birşey.

Yapılışı:
  1. Yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıncaya kadar blendırda çırpıyoruz. İçine yağ, yoğurt, ekleyip yine çırpıyoruz, bir bardak un ekliyor unla birlikte kakao ve vanilini de ekliyor yine çırpıyoruz. Son olarak kakaoyu ekleyip kıvamına bakıyoruz. Ne çok akışkan olacak nede çok katı istiyoruz.  Biraz daha un ilavesi ile tekrar çırpıp yağlı tepsiye alıyoruz.
  2. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirip bir kürdan yardımıyla bakıyor ve kapatıyoruz.
  3. Bu arada üzerinde yazıldığı gibi krem şantimizi hazırlayıp dolaba alıyoruz.
  4. Çikolata sosumuzu hazırlıyoruz. Soğuması için kenara alıyoruz.
  5. Kekimiz soğumuş olmalı üzerini sütle ıslatıyoruz.(benim evimde süt bitmiş demiştim bende çilek reçelinin suyunu aldım biraz daha sulandırarak ıslattım)
  6. Son olarak kekimizin üzerine önce krem şantiyi iyice yayıyoruz. Sonra soğuyan çikolata sosunu her yerini kaplayacak şekilde yayıyoruz. İsteğe göre damla çikolata yada ceviz kırıklarıyla süsleyip servis yapabilirsiniz.
                                                        AFİYET OLSUN