Niye tarif paylaşmıyorsun diyen arkadaşlar var haklı olarak.
Ülkemiz gündemi beni epeyce üzdü, gündüzü bir şekilde geçiriyordum fakat gece olunca bütün stres beni ele geçiriyordu. Geceleri dişlerimi nasıl sıktıysam yine tam iki hafta bunun ağrısıyla öldüm bittim. Gece plağını gündüz de takıp, ağrı kesiciler falan derken artık rahatladım çok şükür.
Bir arkadaşım paylaşmış facede, teröre inat profilimi karartmıyacağım, yemeklerimi paylaşacağım onların ekmeğine yağ sürmeyeceğim demiş. Aylin ' in bu düşüncesi beni de kendime getirdi desem yalan olmaz. İstedikleri bu değil mi, o zaman vermeyelim istediklerini, hiçbir zaman terör galip gelememiştir, yine gelmeyecek inşallah.
Bu aralar günde bir tarif yayınlamaya çalışacağım, hem bu kadar bekleyen tarifler varken, yazık oluyor onlara da.
Biz bu tatlıyı, kursta yaptık ilk kez. Hafta sonu ise çocuklar da tatsın ve sizlerle de paylaşayım diye tekrar yaptım. Evde hazırlanmış vişne kompostosu da kullanabilirsiniz jölesinde, fakat ben portakal suyunu tercih ediyorum, portkalın tatlıya verdiği ekşilik hoş oluyor.
Malzemeler;
Muhallebisi için;
- 1 su bardağı irmik
- 1/2 su bardağı şeker
- 1 litre süt
- 1 çay kaşığı portakal kabuğu
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı margarin (yada tereyağ)
- Alt katına sermek için 1 paket kakaolu petibör bisküvi
Jölesi için;
- 2 su bardağı portakal suyu
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
Yapılışı;
- Ben bu tatlı için büyük boy dikdörgen borcam kullandım. Tepsinin altına kakaolu bisküviyi aralıksız dizdim.
- Tencereye sütü koyup, şeker ekledim ve eriyine kadar karıştırdım. Sonra irmik ve portakal kabuğunu ilave ettim, sürekli karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirdim. İndirmeme yakın vanilin ve margarin ekleyip hızlıca çırptım, ocaktan alınca ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyip sonra tepsiye düzgün şekilde döktüm.
- İrmikli muhallebimiz soğurken, jöleyi hazırlamaya başlayabiliriz. Portakal suyu ve şekeri tencereye alıyoruz. Bir bardak su ile mısırnişsastasını özeleyip, tencereye ilave ediyoruz. Ocağa alıp sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Yeterli kıvamı alınca, irmikli tatlının üzerine hazırladığımız jöleyi eşit bir şekilde döküyoruz. Ilıyınca dolaba alıp soğuyana kadar dinlendiriyoruz. Dilimleyip servis yapabilirsiniz, isterseniz üzerini nar taneleri, fıstıkiçi vs ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
yorum var