Krema dolgulu kek yine kursta yaptığımız tariflerden. Bu kek yıllardır yapılıyordu ben hep erteliyordum yapmayı bir türlü yapmıyordum niyeyse. Neyse bir kursta iki kez de evde yaptım. Her seferinde farklı bir görünüm elde ettim. Mesela burdakinde kekim fazla kabardığı için arasındaki krema dolgusu ve kek bölümleri sanki farklı bir kekmiş gibi görünmesine yol açtı.
Bu kekte mantık şu, bir kakaolu kek yapacaksın bu kekin kalınlığı ne çok kalın nede çok ince olacak.
Üzerine beyaz muhallebi tarzında krema yapacaksın. Kakaolu keki pişirdikten sonra çeşitli aparat yada hiç birşey bulamıyorsan kola kapağı ile delip bu deldiğin yere hazırladığın kremayı dolduracaksın.
Onun üzerine ise kremşanti ve çikolatalı sos hazırlayıp dökeceksin. Sonra da afiyetle yiyeceksin bu güzelliği.
Zaten tarifi vermiş kadar oldum. Ama yine de tam ölçü isteyenleriniz olacaktır biliyorum. O zaman gelsin tarifimiz...
Malzemeler;
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 2,5 su bardağı un (kontrollü kullanmakta yarar var)
Kreması için;
- 1 litre süt
- 1 subardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı margarin
Üzeri için;
- 2 paket kremşanti
- 1,5 su bardağı soğuk süt
- 1 paket çikolata sosu
- 2,5 su bardağı süt (üzerindeki ölçüyü biraz azaltın)
Yapılışı;
- Kremşantiyi soğuk sütle çırpıp dolaba kaldırıyoruz.
- Çikolatalı sosu üzerindeki tariften biraz daha az süt ile (mesela yarım su bardağı daha az) daha koyu kıvam alacak şekilde pişiriyoruz. (fazla da koyu olmasın bekleyecek çünkü)
- Yumurta ve şekeri çırpıyoruz. Şeker eriyince içine sıvıyağ, süt ve ılık su ekleyip çırpıyoruz.
- Kuruları (un, kabartma tozu, vanilin, kakao) birlikte karıştırıp elekten geçirerek sıvılara ilave ediyoruz.
- Yaglanmış tepside döküp, soğuk fırına koyuyoruz. Fırınımız 160 derecede pişiriyoruz. Kürdan testi yapıp pişince soğumaya alıyoruz.
- Kekimiz ılıyınca eşit aralık ve sırayla yuvarlaklar açıyoruz. İster pasta kreması sıktığımız duy kullanın (ben bunu kullanıyorum) isterseniz böyle bir aparat var ondan yardım alın. Bunlar yoksa kola kapağı ile yuvarlak açıp dibini çay kaşığı ile boşaltarak delikler açabilirsiniz.
- Kremamızı hazırlamaya başlayabiliriz. Vanilin ve margarin hariç diğer malzemeleri karıştırıp ocağa alıyoruz. Sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Ocaktan indirince içine vanilin ve margarin ekliyoruz. Tekrar hızlı hızlı çırpıp, kremayı ılımaya alıyoruz.
- Deldiğimiz kekin üzerine hazırladığımız kremayı deliklerini dolduracak şekilde döküyoruz. Üzerini düzleyip soğumaya alıyoruz.
- Soğuyan kremanın üstüne önce kremşanti, sonra çikolatalı sosu dökerek dolapta dinlenmeye alıyoruz. Dilimlerken dikkat edilmesi gereken nokta bıcağın deliklerin üzerinden geçmesine dikkat etmek. Böylece şekli tam olarak çıkması sağlanıyor. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
yorum var