Hayırlı günler sevgili dostlar,
Kirazı köyden bolca getirince değerlendirmek istedim. En kolayından, en bilineninden, parfe yaptım. İçine minik doğrayarak kattığım kirazlar, bir ekşilik verdi, böylesi çok lezzetli oldu. Size de öneririm, iftardan sonra, basit ve kolay bir serinletici oluyor. Kalın sağlıcakla...
Malzemeler;
- 2 paket sade kremşanti (ikili paket olanlardan bir paket)
- 2 su bardağı soğuk süt
- 10-12 adet kiraz
- 1 adet muz
- 1 paket finger bisküvi (siz isterseniz petibör kullanabilirsiniz)
- 1/2 çay bardağı damla çikolata
- 1/2 çay bardağı fındık
- üzeri için; çikolata sosu
Yapılışı;
- Kirazları yıkayıp, küçük küçük doğruyoruz. Muzu çatalla eziyoruz.
- Bisküviyi küçük küçük kırıyoruz.
- Kremşantileri bir derince kaba alıyoruz, iki bardak soğuk süt ilave ediyoruz, blendırla çırpıyoruz.
- Üzerine kirazları, ezilmiş muzu, ve bisküvi kırıklarını ekleyip, şöyle bir karıştırıyoruz.
- En son, damla çikolata ve fındık ekleyip bir daha karıştırıyoruz.
- Streç film serdiğimiz kalıbımıza kaşıkla baskırarak döküyoruz. Bastırıyoruz ki, arasında boşluk kalmasın.
- Buzdolabında en az 3 saat kadar kalması gerekiyor. Servis yapmak için, streç filden tutun, servis kabına ters çeviriyoruz. Üzerine hazır çikolata sosu gezdirip, isteğe göre meyvelerle servis yapıyoruz. Afiyet olsun...
Fotoğrafta parfenin içinde turuncu turuncu görünen birşeyler var. Onlar nedir acaba?
YanıtlaSilcanım onlar bisküvi bu kez evde finger bisküvi vardı onunla yaptım onun görüntüsü
SilDün akşam kuru meyveli bir parfe yaptım ama sanki krem şanti tadı pek bir ağır geldi bana. Daha önce halleyli pastayı orman meyveli krem şanti ile yapmıştım pek hafifti. Ama tabi damak zevki. Orman meyveli krem şanti ile bi denemeni öneririm..
YanıtlaSilaslında haklısın canım biraz ağır oluyor, orman meyveli şanti iyi fikir, tabii ki tadını hafifletecektir, ilk fırsatta ben de deneyeceğim, sevgilerle
YanıtlaSil