Geçenlerde 21 martta Nevruz bayramı için yapmıştım bu topları. Kızım okul için, kek ve kurabiye haricinde bir tatlı yapmamı istedi. Ben de, hep bereketli hem de çocukların seveceği bu irmik toplarını tercih ettim. Sonuç çok şekerdi, hem göze hitap ediyor hem de bolca çocuğa yetiyor. Kalın Sağlıcakla...
Malzemeler:
- 1 litre süt
- 9 yemek kaşığı şeker
- 9 yemek kaşığı irmik
- 1 paket sade kremşanti
- 1 paket vanilin
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 bardak kadar fındık
Yapılışı:
- Süt,şeker ve irmiği tencereye alıp, koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz. İndirmeden birkaç dakika önce vanilini ekliyoruz.
- Ocaktan alıp, iki dakika bekledikten sonra, kremşantiyi, ilave ediyoruz, çırpıcı ile iyice karıştırıyoruz.
- Küçük ceviz büyüklüğünde parçalar alıyoruz ve hindistancevizine bulayıp yuvarlıyoruz. Üzerine bir tane bütün fındık koyup, bu işlemi irmikli harç bitene kadar devam ediyoruz. Afiyet Olsun...
çok lezzetli görünüyorlar.ellerinize sağlıkkk :)
YanıtlaSilEllerine sağlık.. Çocuklarda çok severek yemişlerdir.
YanıtlaSilçok güzel ellerine sağlık
YanıtlaSilHIIIIIIIIIIIIIIMMMMMM ELLERİNİZE SAĞLIK:)
YanıtlaSilBen bu ölçüyle toplar değil ama tepside arasına bisküvi koyarak yapıyorum,Birde böyle denemem lazım ellerinize sağlık.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım benim. Hem çok pratik, hem de çocukların seveceği tatlılardan. Afiyet şeker olsun sizlere...:) Sevgilerimi bıraktımmm...:)))
YanıtlaSilBu tarif çok lezzetli oluyor ilk defa yiyen bayılıyor. Ellerinize sağlık
YanıtlaSil