Pazartesi itibariyle, yeni okul dönemine başladık. Bütün okula başlayan öğrencilere hayırlı olsun. Benimkiler de başladılar haliyle. Dün çok zamanımızı aldı okul. Artık bütün gün nasıl yorulduysam, gece sabaha kadar döndüm, uyuyamadım.
Pazartesi sabahına yetişmesi gereken bu yayın ise bugüne nasip oldu. Evde yapılan simit, yenilesi güzel bir tat veriyor. Fakat söylemeden edemiyeceğim, simitler pişerken, mutfaktan nasıl kokular geliyor, o susamlar fırından nasıl kokular yayıyor anlatamam. Benim ufak kızım bile, "_Anne ne yapıyorsun çok güzel bir koku geliyor"diye mutfağa geldi. O kadar diyorum yani.
Simit yapımı için malzemeler:
- 1/2 paket yaşmaya
- 1,5 yemek kaşığı şeker
- 1/2 yemek kaşığı tuz
- 2 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sirke (elma kullandım)
- 5 su bardağı un
Üzeri için:
- Derince kaseye, yaşmaya ve şekeri katıp azar azar ılık su ekleyerek eziyoruz.
- İçine tereyağ, sirke, tuzla karıştırılmış unu da katıp yine karıştırıyor ve yoğuruyoruz.
- Hamuru, mayalanması için 30 yada 45 dakika kadar üzerini örtüp kenara alıyoruz.
- Hamur iki katı yüksekliğine ulaşınca, simit yapımına başlıyoruz.
- Öncelikle bir tabağa, pekmezi koyuyor çok az su ekliyoruz.
- Bir diğer tabağa ise susamları koyuyoruz.
- Hamuru önce ikiye bölüyoruz. Her bir parçasını 9'a ayırıyoruz. Her bir parçasını elimizle yuvarlıyarak uzatıyoruz. Böylece iki parça hamuru birleştirip, döndürüyoruz. Uçlarından iyice birleştirip, yuvarlak simit şekli verdiğimiz hamuru önce pekmeze sonra susama katıyoruz.
- Yağlanmış yada yağlı kağıt serilmiş tepsiye alıyoruz. Bu şekilde 9 adet simit çıkıyor. 200 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun...
Çok güzel görünüyor. Evde simiti denemedim hiç, yapmalı aslında:)))
YanıtlaSilbayıldım resmen ekrana yapıştım simitler süper görünüyor. ellerine sağlık.
YanıtlaSilMerhabalar,
YanıtlaSilHepimizin kuzuları için yeni okul dönemi hayırlı olsun inşallah. Dün bizde de aynı telaşlar vardı. Allah hepsine zihin açıklığı versin....:))
Ellerine emeğine sağlık canım. Simit nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))
Harika görünüyor kokusu buralara kadar ulaştı...
YanıtlaSilEllerinize sağlık...Minink kuzuların yeni okul dönemi hayırlı olsun...
Başarı dolu mutlu bir yıl nasip etsin ALLAH...
Sevgilerimle...
mm mis gibi kokular geldi sanki burnuma.Ellerine sağlık ablacım...
YanıtlaSilhttp://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım ellerine sağlık...tarıfı not aldım...sevgılerımı bırakıyorum
YanıtlaSilNefis görünüyor eline sağlık...
YanıtlaSilHafta sonları bizim evde de simit eksik olmaz hele de Ankara simitinin tadına doyum olmuyor ellerine sağlık arkadaşım bende yapıp buzluğa atıcam aldım tarifi
YanıtlaSilsevgiler
Ama arkadaşım bu simidi yapmakla simitçileri kıskandırmışsın... Olmazki böyle az ev usulü yapsaydın:))
YanıtlaSilEllerin dert görmesin şimdik çayımın yanında olsaydı ahh ahhh...
miniklere yeni okul döneminde başarılar dilerim sevgilerimle...
Pek çok simit tarifi var ama sizinki harika görünüyor ellerinize sağlık!
YanıtlaSilBayılırım bol susamlı simite. Çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilbende evde denedim çok güzel oluyor canım seninkinide not aldım deneyeceğim eline sağlık canım
YanıtlaSilSimit yapasım geldi çok güzel tarif etmişsin harika görünüyor ellerine sağlık kendini fazla yormamaya çalış tabi ki çok zor..!
YanıtlaSilAllah'a emanet ol çok öpüyorum. :)
ellerine sağlık çok güzel olmuş
YanıtlaSilharika görünüyor canım gerçekten çokta severim simidi mutlaka denicem ellerine sağlık
YanıtlaSilkızın beslenmesi için hemen bu hafta sonu yapacağım ama merak ettim yaşmaya yerine kuru maya kullansam n'olur?
YanıtlaSilHarika görünüyor
YanıtlaSilEllerinize sağlık
Sevgiler:)
ben bunu yapmalıyım çok güzel görünüyor.acaba toz mayayla olur mu ki?evde yaş maya yok:(
YanıtlaSilneyse malzemeyi tamamlayıp yapmalı elleirne sağlık.