..

6 Aralık 2011 Salı

Arnavut Ciğeri



                        En çok Arnavutlar mı yaparmış yoksa Arnavutlardan mı öğrenmişiz bilmem ama her nasıl öğrenildiyse iyiki de kültürümüze karışmış. Ben ciğeri çok severim.Aslında süt ve yumurta haricinde her şeyi seviyorum herhalde. Yani direkt kullanmaktan bahsediyorum yoksa yumurta ve sütsüz mümkün değil. Hala bir bardak süt içemem. İçine birşeyler karışacak yada yumurta kokan şeyleri yiyemem mesela.İşte bu şekilde başladı yemek yapma aşkım. Herkesin yaptığını yiyemememdir buna sebep. O zamanlar internet yoktu. Önceleri takvim yapraklarından aldığım yemek tariflerini denedim. Hatta çok iyi hatırlıyorum. Bir keresinde patlıcanlı pilav yapmıştım. Bizimkiler beğenerek yemişlerdi.Zaten ondan sonra büyüyerek devam etti bu çalışmalarım.Şimdilerde ise altın çağını yaşıyor diyebilirim. Bizimkiler bundan rahatsız değiller. İşin garibi ben de çok alıştım bu şekilde yemek yapmaya, amma velakin şu kilolara iş geliyor takılıyor.
                      Bazen bakıyorum bloklara bloggerlar oldukça zayıf ve naif hanımefendiler. Nasıl oluyor diyorum. Sanırım onlar benim gibi tadına bakayım derken bir dilimi birden götürenlerden değil. Bu muhabbet tatsızlaşmaya başladı. Keyfim kaçmadan ben tarife geçeyim.

Malzemeler:
500 gram kadar dana ciğeri(zarı soyulmuş, sinirleri alınmış ve küçük küçük doğranmış),2 küçük patates,bolca un
Terbiyesi için;tuz, karabiber, kırmızı biber, kekik karışımı.
Kızartmak için sıvıyağ.
Yanında servis yapmak için 1 kuru soğan, 3 dal maydanoz.

Yapılışı:

  1. Ciğerleri bir kez daha yıkayıp süzgece alıyoruz. Patatesleri ciğerlerin boyutuna göre küp küp doğruyoruz.
  2. En önce yağda patatesleri kızartıyoruz.
  3. Patatesler kızarırken, ciğerleri terbiyesi; için tuz karabiber, kırmızı biber ve kekik karışımı ile iyice karıştırıyoruz. Daha sonra ununu ekleyip, bol unla iyice karıştırıyoruz. Bir süzgece alıp fazla ununu arındırıyoruz.Patatesler kızarınca ciğerleri tavaya alıyoruz, kızartıyoruz.
  4. Kurusoğanı soyup ortadan ikiye kesiyoruz. İnce ince dilimliyoruz.Tuz ve sumakla biraz ovuyoruz.Tabağın en altına soğanları onun üzerine ciğer ve patatesleri karışık döküyoruz. En üstüne ince ince doğradığımız maydanozları serpip sıcak servis yapıyoruz.

15 yorum:

  1. ciğer yemesemde görüntü çok güzel canım.afiyet şeker olsun.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler sevdacığım. Ciğer sevmeyen birinden bu yorumu almak güzeldi. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. ellerine saglik canim. ciger cok güzel görünüyor :)

    YanıtlaSil
  4. 2 gündür sayıklıyorum ciğer diye:)))ellerine sağlık canım
    nefis görünüyor
    öperim

    YanıtlaSil
  5. biri yaparsa yerim ama ben pişirirsem kokusundan tıkandığım için yiyemem ciğeri :)


    elinize sağlık olsn

    YanıtlaSil
  6. Biz çocukken annem arada yapardı. Severdik. Yıllar var ki yemedim Arnavut ciğeri!

    YanıtlaSil
  7. Ciğerin en sevdiğim halidir.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  8. çok severim canım ciğeri harika bir görünüm olmuş eminimki tadıda mükemmeldir ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  9. Yarencim, Sevgili Pembe Kekik,Sevgili Zeynep, Basit tarifler teşekkürler güzel yorumlarınıza. Yine beklerim sevgilerimle.
    Sevgili Tijen annenin de yaptığı gibi arada bir yapılacak lezzetlerden bence de ciğer. Yani en azından ben de öyle yapıyorum. Sevgilerimle...
    Muhabbet sofrası hakikaten kokusu pek hoş olmuyor. Ama balık gibi buna da katlanıyorum canım. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  10. hiç tadını bilmeyenlerdenim ama eşim için arada yapıyorum ben de. Görüntü çok güzel eline sağlık bun arada ay kurabiyemin için de fındık parçaları,yerken anlaşılıyor iyi akşamlar öptüm.

    YanıtlaSil
  11. Soğan salatası ve ciğer sevilmez mi?
    Görüntüsü iştah açıyor.Ellerine sağlık canım.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  12. Nane maydanoz sofrası teşekkürler yorumuna ve inceliğine,
    Sevalce lezzetler sana da teşekkürler canım. sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. ben cok severim bunu, ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  14. soğan piyazıyla güzel ikili senede 1-2 yaparım.. ahh o kilolar sen canını niye sıkıyorsun ki bu işe uğraşıp zayıf olan varmı:) % vursak zayıflar 10 kısmını oluşturur:)
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  15. Canboğazdan teşekkürler tatlım güzel yorumuna.
    Yemek bir aşk,Zaten ciğeri soğan piyazı olmadan düşünemiyorum bende. Canım çok tatlısın ya, Teşekkürler teselline. Öyle olur gerçekten.Yüzde 10'da da olmayıverelim değilmi?

    YanıtlaSil

yorum var