Salatalarla dolu bir menü ve benim her gün neredeyse salata yayınlamak zorunda kalmam. Fakat bunların hiçbirini es geçmek istemiyorum. Sonuçtan keyif alacağınız bir tarif.Pek çoğunuz yapmıştır.Ben ise pancarı fazla tuttum ki bu fazla tüketmeye alışmadığımız sebzeyi daha fazla yiyelim diye. Siz isterseniz. Haşlanmış ve rendelenmiş patatesleri üçe eşit ayırarak katların daha belirgin olmasını sağlayabilirsiniz. Ben dedim ya pancarlı ve de kırmızı olsun istedim.
Bu tarifimi Sevgili Çacaron blok Çay kahve bahane etkinliğine gönderiyorum. Kolaylıklar diliyorum.
Malzemeler:
7-8 tane haşlanmış patates,1 orta boy pancar,1/2 demet dereotu,1/2 demet maydanoz,2 orta boy haşlanmış havuç, sıvıyağ, tuz
Yapılışı:
- Haşlanmış patatesleri rendenin ince tarafından rendeliyoruz.Havuçları da ayrı bir kapta rendeliyoruz.
- İsteğe göre eşit miktarda ayırdığımız patateslerimizin hepsini ayrı bir kaba alıyoruz.
- Birine haşlanmış ve rendelenimiş havuçları, diğerine ince ince kıyılmış yeşillikleri, bir diğerine ise rendelenmiş pancarı ekliyoruz.
- Her birine limon sıkıyoruz ve tuzunu ayarlıyoruz. Sıvıyağ ekleyip dibi yağlanmış kek kalıbına en üstte pancarlı, onun altında havuçlu, onun altında yeşillikli patatesler kalacak şekilde kalıba yerleştiriyoruz. Elimizle bastırıyoruz. Ters çevirip çıkartıyoruz.Afiyet Olsun.
Ellerine sağlık , geçen hafta sırf bu salata için pancar turşusu kurdum. Afiyet olsun:)
YanıtlaSilBu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilharika gorunuyor, cok şık...
YanıtlaSilBayılıyorum bu salataya görünümü hem çok hoş hem çok lezzetli..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım
Sevgiler.
ohhhh yemede yanında kalıver ,elllerine sağlık ..
YanıtlaSilBen bu kez turşuyla değil de pancarın tazesini rendeleyerek yaptım Elifciğim. Böylesi de güzel oldu tavsiye ederim. Sevgiler
YanıtlaSilTeşekkür ederim can boğazdan.
Hayat cafe yorumun için teşekkür ederim tatlım. Güzel yüreğin için de sevgiler...
Sevgili otuzundan sonra Sen çok yaşa emi...