..

3 Kasım 2011 Perşembe

Patatesli Gül Böreği


                                Patatesli çörekleri börekleri çok seviyorum. Hele bir de el açması olursa. Patates çöreğin içini yumuşacık yapıyor.Ben bu sefer soğan eklemedim.Puf puf yumuşacık oldular.Bu tarifimi  Çay Kahve Bahane Etkinliği Gelibolu17'ye gönderiyorum.Etkinliğin Kolay Gelsin Sevgilerimle...

Malzemeler: 1 yaşmaya,1 su bardağı ılık süt,2 su bardağı ılık su,1 su bardağı sıvıyağ,2yumurta,2 tatlı kaşığı şeker,3 tatlı kaşığı tuz,içi için 6 tane haşlanmış patates,sıvıyağ,karabiber.

Yapılışı:

  1. Hamuru yoğurmakla işe başlıyoruz.Önce mayaya şeker ekleyip ılık su ile iyice eziyoruz.Daha sonra içine süt, sıvıyağ, tuz,yumurtaların beyazını sarısından ayırıyoruz ve sarılarını üzerine sürmek için ayrı bir kaba alıyoruz,beyazını ise hamura katıyoruz.2bardak ılık su ekleyerek aldığı kadar un katıyoruz. Hamura çok iyi davranmıyoruz. Hatta bu sırada sinirlendiğimiz bir olayı düşünüp tezgahta yerden yere çalıyoruz.(bunu pastaneci teyzem söylemişti)Ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
  2. Patatesleri ezip içine biraz sıvıyağ biraz tuz ve biraz karabiber ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Tepsimizi yağlayıp başlıyoruz hamurumuzdan bezeler koparmaya.Benim hamurumdan 34 küçük beze çıktı.Bunları tek tek açabildiğimiz kadar açıyoruz. İçini hafifçe sıvıyağ ile yağlıyoruz ve hazırladığımız patatesli harçtan katıp rulo yapıyoruz daha sonra bilinen gül şeklini veriyoruz.15 dakika kadar hamur tepside mayalansın diye bekletiyoruz.
  4. Üzerine yumurta sarısı sürüp önce 200 derecede üzeri hafif kızarınca 180 dereceye indiriyoruz içini alsın diye.Afiyet Olsun...

10 yorum:

  1. llerine sağlık canım ne güzel pofidik pofidik olmuşler
    öpüyorum canım:)

    YanıtlaSil
  2. çok severim patatesli börekleri poğaçaları bende,çokta güzel görünüyolar,ellerinize sağlık,,,
    merakta bırakmamak adına sizi haber vereyim dedim,şimdi çıkmam lazım döndüğümd eilk iş tarifinizi yayınlayacağım,haber veririm,teşekkürler,sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık canımm ..sevgiler

    YanıtlaSil
  4. canım merhaba,güzel tarifin şimdi yayında ellerine sağlık çok teşekkürler,hayırlı geceler,sevgiler :)

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel görünüyorlar.Ne kadar güzel kabarmışlar.Çayın yanına ne güzel olur bu şimdi.

    YanıtlaSil
  6. Harika kabarmışlar ve nar gibi kızarmışlar...Ellerine sağlık. Mutlu Bayramlar...

    YanıtlaSil
  7. kesinlikle muhteşem görünüyor. Hem el açması hemde patatesli. benim için başka birşeye gerek yok...
    canım çörekotlu kraker için tatlı mı tuzlu mu diye sormuşsun. Şeker miktarı çok olmasına rağmen baskın bir tatlı kurabiye tadı yok. tamamen tuzlu kuru pasta tadında hafif bir tatlılık var yerken hissedeceğin o kadar. ama bence bir kez dene ve kararı sen ver!

    YanıtlaSil
  8. canım ziyaretin için tşk ederim evt bildiğimiz mor lahana:))bu arada ilk fırsatta sitemde de mimine cevp vereceğim:))patatesli çöreklerine bayıldım alıp kaçıyorum tabağı:))

    YanıtlaSil
  9. Ne güzel pofuduk olmuşlar ellerine sağlık afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  10. nefis nefis ellerine sağlık,çok öpyorum.

    YanıtlaSil

yorum var