Arkadaşım Serpil bir çerkez gelini.İlk defa onda yediğim bu yemeği bu defa rica ettim bana gösterek beraber yaptık.Çerkezlerin favori yemeklerinden olan cırdıngış yada bazen gınnışbazen gırnış oluyor adı.Kabul etmeliyim Serpil olmadan yapamazdım.Arkadaşıma buradan tekrar teşekkür ediyorum. Biz de Meral ve ben ve çocuklar afiyetle yedik.
Malzemeler:
Hamuru İçin;3 bardak un,hamuru yoğurmak için haşladığımız tavuğun suyu(tavuğun suyunu ayrıca sosuna ve haşlamasında da kullanacağız onun için bol tutun),tuz,
Haşlamak İçin: Tavuğun kalan suyu,tuz ve aldığı kadar su.
Sosu için: 5 diş sarımsak,1 kaşık salça,sulandırmak için tavuğun suyundan biraz ekliyoruz.
Yapılışı:
- Önce tavuğu haşlıyoruz,biraz suyunu bol tutmakta yarar var.
- Hamuru hazırlıyoruz.Unumuza biraz tavuk suyundan biraz da normal sudan ekleyerek hamur açıyoruz. Kulak memesi kıvamında olacak.
- Büyükçe bezelere 2-3 bezeye ayırıyoruz. Ve çok ince olmayacak şekilde açıyoruz.Kare kare kesip aşağıdaki gibi şekil veriyoruz.
4. Bir bezin üzerine aldığımız hamurları hazırlayınca derince bir tencerede biraz tavuk suyu biraz su ve 2 kaşık tuzla (suyumuz kaynayınca) mantı hamuru gibi haşlıyoruz.
5. Tavuk etlerini didikliyoruz.Sosu için sarımsakları dövüyoruz ve bir tavaya biraz sıvıyağ koyup salça ekliyoruz. Dövdüğümüz sarımsakları ve tuzu ekleyip kavuruyoruz. En sonunda tavuğun suyundan ekleyerek sosumuzu hazır ediyoruz.
6.Yeteri kadar haşladığımız hamurlardan bir tane alıp içinin pişip pişmediğini kontrol ettikten sonra çıkartıyoruz.Bir tepsinin ortasına sosu tabanına hamurları ve en üstüne haşladığımız tavuğun etlerini koyuyoruz. Sosla birlikte yeniliyor Afiyet Olsun.
çerkezim ama haberim yok bu güzellikten...
YanıtlaSilçok güzel,akşam üstü nasıl canım çekti .ellerinize sağlık,afiyet olsun
YanıtlaSililk defa duydum böyle bişey, ne değişik.. ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilben böyle yemeklere bayılırım.
YanıtlaSilbende hiç yemedim ama böyle bi yemek var herhalde bizim memlekettede. ama adına "arap aşı" diyorlar. tam senin yaptığın gibi tarif ediyorlar :))
YanıtlaSilÇerkes geliniyim ama hiç yemedim bu yemeği. enfes görünüyor ellerinize sağlık.
YanıtlaSilisoon, hilal belki adı sizin orada başka olduğu için yememiş olabilirsiniz.
YanıtlaSilotuzundan sonra,ebru özgün,turta tadında yaşamak gerçekten yapması zahmetli olsada yemesi güzel bir yemekti.
Yaren arap aşı başka bir yemek tatlım.Bu daha başka her ne kadar adı değişebilsede arap aşı bambaşka inan bir gün inşallah onu da paylaşırım.Teşekkürler canlarım.
ne nüzel bir tavuk yemeğiymiş bu böyle... ellerinize sağlık ...
YanıtlaSilharika... hiç duymadığım bir tarif
afiyet olsun teşekkürler tarifin için:)
tam benlik bir yemek bu! tavsan ici denir bizde de ,buna benziyor ama kuru yukfa ile yapilir ama sarimsaksiz.
YanıtlaSilGüzel bir tarif
YanıtlaSilellerinize sağlık
değişik yöresel yemeklere bayılırım bununda malzemeleri güzel eminim çok lezzetlidir.
Afiyetler olsun......
Bunu bir yerde daha görmüş, etkilenmiştim. Yine gördüm yine etkilendim. Ama hamurla uğraşacak vaktim de yok şu sıra. Şu bebek azıcık ayaklansın, ben de adı bir tuhaf olan bu yemekten bir deniyim :)
YanıtlaSilEllerinize sağlık ikinizin de.
Bu arada sufle deneyeceksen bendeki o tarif beni hiç yanıltmadı şu güne kadar. Tavsiye ederim.
teşekkür ederim hümeyra.Sufleni mutlaka deneyeceğim.
YanıtlaSilYıldızcığım yöresel yemeklerimizi yapmak benim de sevdiğim şeyler arasında teşekkür ederim.
Lamacığım sen de o söylediğin yemeği paylaş bizimle olumu teşekkür ederim.