Merhabalar dostlar...Uzun zaman sonra yeni bir tarifle sizlerle birlikteyim. Herkesin bildiği patlıcan kebabı tarifini bir de benden dinleyin istedim. Şu aralar arşivden kullanacağım tariflerimi.Açılışı patlıcan kebabıyla yapıyorum.Umarım beğenirsiniz.Şimdiden afiyet olsun.
Malzemeler:
5adet patlıcan, 200 gram kıyma,1 kuru soğan,1 yumurta,yarım su bardağı çekilmiş ekmek içi,baharatlar,tuz,3 diş sarımsak,2 kaşık salça.
Yapılışı;
- Patlıcanları alaca soyup 2 santim aralığında kesikler alıyoruz.Fakat keserken tam koparmıyoruz.Tuzlu suda yarım saat bekletiyoruz. Sudan çıkarıp iyice kuruluyoruz.
- Soğanı rendeliyoruz,sarımsağı rendeliyoruz,kıymaya tuzu,baharatları,ekmek,yumurta ekliyoruz yoğuruyoruz.Köfteler hazırlayıp arasına koyuyoruz.
- Tepsiye dizdiğimiz patlıcanları salçalı ve hafif tuzlu suyla birlikte fırına veriyoruz.(Not;patlıcanları tuzlu sudan olduğu gibi çıkarttığımız için ben çok hafif tuz koydum siz kendinize göre ayarlayabilirsiniz)
ellerine sağlık harika bir teknikle yapmışsın patlıcan kebabını
YanıtlaSilçok pratik olmuş
patlıcanları kesmeden şekil çok hoşuma gitti
:))
görünüşü bence de böyle daha güzel
YanıtlaSilçok güzel görünüyor. eminim tatıda süperdir.. :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim yarenciğim.Öptüm canım.
YanıtlaSil