Bazı tariflerde içine kırmızı biber eklenmiş ve jülyen kesilmiş olan bu salatayı ben rendeleyerek yapıyorum.Kolay ve hafif olan salata kabağı yedirmenin bir diğer yolu ayrıca.Mücver dışında pek sevilmeyen kabak bu salatayla da bir güzel oluyor bence.Fakat ben bu defa havucunu biraz az tutmuş olacağım ki rengi biraz açık olmuş isteğe göre havucu bol olarak da yapılabilir.Afiyet Olsun...
Malzemeler: 2 kabak,3 havuç,2 kaşık mayonez,1 bardak yoğurt,tuz ve sıvıyağ,ceviz,2 diş sarımsak.
Yapılışı:
- Havuçları ve kabakları soyup ayrı ayrı rendeliyoruz.
- Önce kabakları soteliyoruz, soğuması için bir tabağa alıyoruz.
- Sonra havuçları aynı tavada soteliyoruz, onu da bir tabağa alıyoruz.
- Sebzeler soğuyunca ayrı bir kapta mayonez, dövülmüş sarımsak ve yoğurdu karıştırıyoruz. Eğer sotelerken tuz eklemediysek bu esnada tuz ekliyoruz.Sebzeleri ekleyip üzerini cevizle süsleyip servis yapıyoruz.
sanıyorum büyük oğlum 5 . sınıftaydı bu tarifi bir veli arkadaşımda tattığımızda..
YanıtlaSilyani üzerinden tam 15 yıl geçmiş :)
ve hala çok seviyorum :))
sevgiyle.
bayılırım ben buna..özellikle kış aylarında daha çok yaparım..ellerinize sağlık harika görünüyor sunum süper..
YanıtlaSilben havucu ayrı kabağı ayrı yapıyordum ama bundan sonra ikisini karıştırarak yapıcam güzel fikir ellerine sağlık
YanıtlaSilsevgiler:)
Elifçim; bayıldığım lezzetler bunlar. Hani içine bir iki sebze daha katılsa bile, hiç rahatsız etmez inan..Ellerine sağlık ablacım..
YanıtlaSilellerınıze sağlık sevdıgım bır salatadır
YanıtlaSilİkisini de çok severim ama hep ayrı ayrı yapıyordum birarada kullanmak çok iyi fikir. Ellerine sağlık canım afiyetler olsun.
YanıtlaSil