..

9 Şubat 2016 Salı

Kokostar Pasta


 Uzun bir ara oldu benim için. Yeni yaşıma girdim mesela, yolun yarısı bitti. Yarıyıl tatilini bitirdik, oğluşum sünnet oldu...
  Bir koşuşturmaca var yine hanemizde. Rabbim buna çok şükür.
Kokostar pastanın tarifi Cahide Sultan'a ait. Pratik ve lezzetli bir pasta. Ben bu pastayı komşularım için yapmıştım. Beğenmedim diyen olmadı ne yalan söyleyeyim.
Malzemeler;

  • Pandispanyası için:
  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı kakaoyu bir su bardağına koyun gerisini un ile doldurun
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
Kokostar kısmı için;
  • 1paket sade kremşanti
  • 1,5 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı dolusu eritilmiş tereyağ
  • 2 su bardağı hindistancevizi
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Ganaj için;
  • 200 ml. süt kreması
  • 120 gram bitter çikolata
Keki ıslatmak için süt

Yapılışı;
  1. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın. Sıcak suyu ekleyin biraz daha çırpın.Kakao un karışımı ve kabartma tozunu eleğe alarak eleyerek karışıma ekleyin ve spatula yardımıyla alttan üste doğru karıştırarak malzemeleri homojen hale getirin.
  2. Kelepçeli kalıbımızın altına yağlı kağıt koyup, kekimizi dökün. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirin. Kek fazla kalın olmadığı için çabuk pişiyor, bir gözünüz kekte olsun. Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edip fırından alın ve soğumaya bırakın.
  3. Kremşantiyi süt ile çırpın, eritilmiş soğumuş tereyağını pudra şekerini ve hindistancevizini katıp karıştırın.
  4. Kek soğuyunca kalıptan çıkartın, biraz süt ile ıslatıp tekrar kelepçeli kalıba alın.
  5. Hazırladığınız kelepçeli kalıba bu hazırladığınız hindistancevizli kremayı dökün her yerine eşit olacak şekilde üzerini düzleyin. Kelepçeli kalıpla birlikte buzdolabına kaldırın.
  6. Ganajı yapmaya başlayabilirsiniz. Bir küçük tencereye kremayı koyun ısınsın. Kaynamadan çikolatayı kırarak ekleyin. Biraz daha ısınınca tencereyi kenara alıp iyice çikolatayı eritin. Çikolatalı ganajın ılınmasını bekleyin. Buzdolabındaki pastanın üzerine ganajı eşit yayın. Eğer benim gibi beyaz çikolatayla süslemek istiyorsanız kremaya çikolata eklemeden önce 3 kaşık kadar ayırmalısınız. Bunu da ayrı bir kapta beyaz çikolata katıp eriterek çikolatalı ganaj birazcık kendini çekince damlalar halinde aralıklarla koyabilirsiniz. Kürdan yardımıyla yukarıdan aşağıya çekip şekil verebilirsiniz. Afiyet olsun...




5 yorum:

  1. çok güzel ve lezzetli görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. müthiş bir pasta olmuş... ekrandan elimi uzatıp alasım geldi...
    Ellerinize sağlık...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık ağızlara layık nefis görünüyor sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Mrb kalıbınız kaç cm acaba ayrıca elinize sağlık pasta nefis duruyo

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 22 cm lik kalıp kullandım
      teşekkür ederim :)

      Sil

yorum var