" Ya Rabbi, bana ilim ve hikmet ver ve beni salih kullarının arasına kat. Bana arkamdan hayırla yad edilmeyi nasip et. Beni nimetlerinle dolu cennetin varislerinden kıl."
Şuara Suresi 83-85 meali.
Amin diyerek başlıyorum dostlarım. Bugünlerde Kuran mealini okumaya çalışıyorum. Daha önce de okuduğum bu mukaddes kitabı her okuyuşumda, ayetler bana sanki daha farklı görünüyor, başka hazlar başka tatlar bırakıyor. Sanki her okuyuşumda tekrar keşfediyorum.
Beklenen gün geldi. Yarın Bengisu'nun operasyonu var. Gözyaşı kanalından ameliyat olacak. Tamam kolay bir operasyon, ama ben yine çok korkuyorum. Dualarınızı bekliyorum. Kalın sağlıcakla...
Sizi daha önce hazırladığım bu tarif ve postla başbaşa bırakıyorum.
Bu süt kremasını yapalı epey oldu. Bir türlü yayınlamak nasip olmadı . Temiz bir mandıranın sütünü bulduğunuzda demenizi tavsiye ederim. Özellikle çocuklarınız için, çikolata yerine, doğal sütten yaptığınız bu karameli deneyin derim. Onlar çikolata niyetine yiyedursunlar, siz de güvenli, temiz ve kendi yaptığınız doğallıkta bir şeyle beslemiş oluyorsunuz. Benden Söylemesi...
Ayrıca bu krema için bazı küçük hatırlatma yapmadan edemiyeceğim; Öncelikle doğal mandıra sütünü kullanmanızı öneririm. İkinci olarak, sütün yağ oranı, kesinlikle pişme süresini etkileyecektir. Ben diyeyim 1 saat 45 dakika, sen de 1 saat 30 dakika. Üçüncüsü ise, soğuyunca koyulaşacağını hesaba katarak, kaynatma işlemini sürdürün derim. Belki siz daha akışkan olmasını isteyebilirsiniz mesela.
Dulce De Leche için Malzemeler:
- 2 kg süt (pastörize olmayan)
- 2 su bardağı tozşeker
- 2 çay kaşığı karbonat(silme)
- Sütü derince bir tencereye alıp kaynatıyoruz.(Ben daha önce kaynatmıştım, tekrar ocağa alıp kaynama kıvamına kadar beklettim.)
- Kaynayınca şekeri ekle.( Büyük ocağı, kısık ateşte kullandım ben.) İyice eriyene kadar karıştır. Şeker eriyince, içine karbonatı ekle.
- Hiç başından ayrılmadan karıştır sürekli. Bu şekilde 1 saat 45 dakika pişirdim ben. Kıvamı tam çikolata kıvamında oldu. Benim sütüm daha önceden kaynadığı için bu süre yeterli oldu. Zaten biraz da dolapta bekleyerek koyulaşacak. Afiyet olsun...
Canım birşey sorucam bu süre içinde devamlımı karıştırıcaz birde ocağın ateşi çokmu yoksa kısık ateştemi olacak?
YanıtlaSilSevgili limon çiçekleri. Ben sürekli başında durarak karıştırdım. Bazıları 5 sonra 3 dakikada bir karıştırsalar da ben her zamanki halimle sürekli başında durmayı tercih ettim. Ama ilk 30 dakikada karbonatını attıktan sonra kabarması bitince, 3 dakika ara ile gelip karıştırılsa olur yani. Ocağı büyük ocakta kısık ayar kullandım. Küçük ocağı tercih edersen zaman uzayacaktır. KAL sağlıcakla
SilBengisuya acil şifalar diliyorum çok geçmiş olsun.Dulce de leche harika olmuş ellerinize sağlık:))
YanıtlaSilcanan teşekkürler canım. Allah razı olsun. beğendine sevindim. sevgiler tatlım
Silbir ben kaldım galiba yapmak isteyipte yapamayan:)
YanıtlaSilellerine sağlık canım..
teşekkürler canım sağ olasın. denemen dileğiyle...
SilÖnce amiin deyim. Kuzucuğuna şifalar diliyorum. Ellerine sağlık canım, afiyet , bal olsun:)
YanıtlaSilDualarımız seninle, acil şifalar dilerim kızına.Karemelin tam kıvamında olmuş.Sevgiler:)
YanıtlaSilTadını çok merak ettim. Harika bir kahvaltılık olmuş. Ellerine sağlık...
YanıtlaSilellerinize sağlık çok güzel olmuş bende denemek istiyorum ama cesaret edemedim sevgiler
YanıtlaSilcanım arkadaşım,çoook geçmiş olsun,umarım bu gün iyisiniz,selamımı söyle kızına ,benden öpücükler.
YanıtlaSilsüt karameli hep niyetleniyorum yapmaya ,herhalde vakti daha gelmemiş,merak ediyorum tadını,ama büyük kızım izne geldiğinde yaparım,bunu konserve olarak olur herhalde,beğenirlerse kızlar yanlarına yaparım .Ellerine sağılık,tekrar çok geçmiş olsun.
öncelikle geçmiş olsun. Dualarımız seninle...
YanıtlaSilben de denemek istiyorum süt karamelini...
Canım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Nefis görünüyor. Bayılıyorum ben bu tada. Ama ne kadar ekmek yediğimi anlatamam. Kahvaltıda birinin bana dur demesi gerekiyor.
Kuzucuğuna şimdiden geçmişler olsun diyorum.Dualarımız sizinle.
Sevgiyle kal.
yine geldim,belki haber vardır ameliyattan,iyi akşamlar canım benim,acil şifalar.
YanıtlaSilCANIM KAYINVALİDEMDEN BANA SÜREKLİ HALİS KÖY SÜTÜ GELİR.BOL KAYMAKLI.BUNU MUTLAKA DENEYECEĞİM.İNŞALLAH BENİMKİLER DE BEĞENİR.BU ARADA CANIM KOYULAŞMASI KARBONAT SAYESİNDE OLUYOR SANIRIM DEĞİL Mİ....SEVGİLER....
YanıtlaSilÇok geçmiş olsun. Sizden ses çıkmayınca burdan bakayım dedim. Haberi okudum. Umuyorum Bengisu iyidir. Allah şifalık versin. AMİN.
YanıtlaSilTarifi çok beğendim. Ellerinize sağlık.Nursevin
Geçmiş olsun..Ellerine sağlık.
YanıtlaSilsevgiler
Merhabalar... Sitene bayıldım..renklere tariflere.....tam ozlediğim lezzetler....
YanıtlaSilBu arada bu tarifi bulunduğumşehirde pakistanlılar yapıyor...Bayılıyorum..
Ellerine sağlık
Eline sağlık bende bunu yapmak istiyorum:)
YanıtlaSil