..

23 Aralık 2011 Cuma

Fırında Karnıbahar


                                  Mutlu haftasonu dilerim herkese. Bugün sizlerle yine kayınvalidemden öğrendiğim bir tarifi paylaşacağım. Bizim evde karnıbahar fırında yenir. Kaşar yerine tercihimizi sarımsaklı yoğurttan yana kullansak da, bazıları üzerine kaşar rendeleyip fırına tekrar sürüp erimesini sağlıyorlar. Ben bugün kaşarı öylesine kullandım diyebilirim. Biz tabaklarımıza alınca yine sarımsaklı yoğurtla yedik yemeğimizi. Bu arada küçük bir not: İnce bir şekilde tepsiye alırsak daha iyi kızaracağı için o kadar da lezzetli olacaktır. Afiyet Olsun.
Malzemeler: 1 kg karnıbahar, 2 yumurta,1 soğan rendesi,2 patates,3 kaşık galetaunu,1 çay kaşığı karabiber,1 çay kaşığı kırmızı pul biber,1 çay kaşığı kurunane, 1 çay kaşığı kişniş.

Yapılışı:

  1. Karnıbaharları parçalara ayırıp derince bir tencereye alıyoruz. Patatesleri soyup ikiye bölüyoruz onları da aynı tencereye alıp üzerine tuz ve su koyup haşlamaya bırakıyoruz.
  2. Sebzeler haşlanınca süzgece alıp soğuyunca çatalla eziyoruz. Üzerine soğanı rendeleyip ekliyoruz.
  3. 2 yumurta kırıyoruz, 3 kaşık galetaunu ekliyoruz, 1 tatlı kaşığı sıvıyağ ekliyoruz, tuz ve baharatları katıp iyice karıştırıyoruz.
  4. Yağlanmış fırın kabımıza bu karışımı alıp iyice kızarıncaya kadar pişiriyoruz. İsteğe göre üzerine kaşar rendesi eklenip tekrar fırına sürülebilir, yada bizim tercih ettiğimiz gibi sarımsaklı yoğurtla tüketilir. 

5 yorum:

  1. bizimkiler fırında pek sevmiyor ama ben bayılırım.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  2. ımm nefis görünüyor...ee ben bunu denerim..karnıbahar bi ucuzlasa:)))ellerine sağlık hayatım sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık. Üzerine yoğurtla ne güzel olur.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  4. teşekkür ederim eylemciğim.
    Fatoşcuğum karnıbaharı 2 tl'den aldım.O kadar tazeydi ki hemen pişiverdi. Sevgiler
    Bülbülcüğüm sende bizim gibi yoğurtlu sevenlerdensin anlaşılan sevgiler canım.

    YanıtlaSil
  5. Karnabaharın her türlü yemeğini seviyorum ama fırında olanı bambaşka oluyor.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

yorum var