Tavuk döner uzunca bir süredir, buzluğumda eksik olmayan lezzetlerden oldu.
Buna sebep büyük kızım İzgi. Zaten kısıtlı yediği et ve et ürünlerinden, tavuk dönerin müptelası.
Tavuk göğsünü alıp, yapıyorum hop buzluğa kaldır. Kızlar öğle okuldan geldiklerinde, yada pratik bir yemek istediklerinde benim kurtarıcım. Lezzeti mi şahane. Deneyin pişman olmayacaksınız.
Malzemeler:
- 1 adet bütün tavuk göğsü
- 1 orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 dolu kaşık salça (domates)
- 2 kaşık sıvıyağ
- tuz, karabiber, pulbiber, isteğe göre kimyon veya kekik de olabilir.
- Tavuk göğsünü yıkayıp, uzun şeritler halinde kesiyoruz.
- Bir kaseye alıp, üzerine soğan rendeliyoruz, sarımsak rendeliyoruz.
- Salça,sıvıyağ, tuz ve baharatları ekleyip iyice karıştırıyoruz. Üzerini streçleyip, buzdolabına koyuyoruz. Bu şekilde birkaç saat dinlenmesi gerekiyor.
- Buzdolabından çıkardığımız tavuk etini, resimdeki gibi streç filmin üzerine uzun şekilde yayıyoruz.
- Strecin kenarlarından şeker gibi iki taraflı büküyoruz. Bu şekilde buzluğa atıyoruz. Buzlukta uzunca bir süre bekleyebilir.
- Kullanmadan birkaç dakika önce çıkartıyoruz ve ince ince kesiyoruz. Hafif yağ konulmuş ağzı kapalı tercihen teflon benzeri bir küçük tencerede ağzı kapalı ve kısık ateşte pişiriyoruz.
- Ekmek arasına yada benim gibi sandviç ekmeğinin arasına hatta lavaşın da arasına olabilir kavurduğumuz tavuğu koyuyoruz. Tercihe göre kuru soğan, salatalık turşusu yada patates kızartması da katabilirsiniz. Ekmeği ısıtarak yapmak daha iyi sonuç verecektir. Şimdiden Afiyet Olsun...
Oh tavuk dönerde tertemiz harika olmuş.. Çocuklar bayram etti desenize. sevgiler
YanıtlaSilEvde yapınca içim daha rahat oluyor
Silher ne kadar tavuklardan şüphelerimiz varsa da
maalesef onlarsız da olmuyor
Kolay görünüyor. Çok severim tavuk döneri. Böyle yapıp atmak lazım buzluğa. Çıkar çıkar pişir harika gerçekten.
YanıtlaSilEllerinize sağlık.
evet deniz böylesi çok pratik
Silben bazen yemeğim yokken yanına bir pilav pişiriyorum
bir tavuk döner yarım saatte hazır oluyor
Evde kolay ve pratik bir tarif, ellerinize sağlık..
YanıtlaSil