..

12 Nisan 2014 Cumartesi

Havuçlu Sütlü Tatlı


          Mutlu pazarlar Sevgili Dostlar...
Pazar günleri, uzun uzadıya kahvaltılar yapmak, güzel masalar donatmak falan hayal oldu bizim evde. Dar zamanlarda, Dursun Eren'in uyuduğu nadir zamanlarda, birşeyler yapmak zorunda kalıyorum. Mesela yukarıdaki tatlıyı yapmak için iki gün ayrı ayrı çaba sarfettim. Havuçlu kısmını bir gün, sütlü tatlıyı ikinci gün yaptım. Evdeki fazla havuçları değerlendirmek isteyince, böyle bir tatlı çıktı ortaya. Özellikle büyük kızım iki kup yedi, küçük olanı burun kıvırdı niyeyse :)

Malzemeler:
Havuçlu Kısım için malzemeler:

  • 1 su bardağı haşlanıp püre haline getirilmiş havuç (madde 1'de açıklandığı gibi)
  • 1 su bardağından iki parmak eksik şeker
  • 1 silme yemek kaşığı nişasta
  • birkaç damla limon suyu
Sütlü kısım için malzemeler:
  • 5 su bardağı süt
  • 7 yemek kaşığı şeker 
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilin
  • hindistancevizi

Yapılışı:
  1. Havuçları soyup, rendeliyoruz. Biraz su ile yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz. Havuçlar yumuşayınca, robotta püre haline getiriyoruz. Burada miktar size kalmış, bir su bardağı havuç püresine bir su bardağından 2 parmak eksik şeker katıyoruz. İki su bardağı havuç püreniz varsa ona keza çoğaltılacak. Biz bu tatlı için 1 su bardağı kullanacağız.
  2. Robotta çektiğimiz havuçları tencereye koyup, 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker katıyoruz. Bu esnada içine 1 yemek kaşığı da nişasta koyuyoruz (Dolu değil silme). Birlikte karıştırarak pişiriyoruz. Kıvam alıp göz göz olunca, biraz daha pişirip, soğuması için bir kaba alıyoruz.
  3. Sütlü tatlıyı yapmak için, süte şeker ve yumurta sarısı ekliyoruz. Un ve nişastayı birlikte biraz sütle özeleyip, süte ekliyoruz. Ocağa alıyoruz, sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Kıvam alıp yine göz göz olunca biraz daha pişirip, ocaktan alıyoruz. Vanilin ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Böylece muhallebimiz hazır olmuş oluyor.
  4. Muhallebiyi cam kaselere alıyoruz. (6 kase çıkıyor). Soğuması için ılınınca dolaba kaldırıyoruz. Soğuyan havuç püresini, sıkma torbasına alıp, soğuyan tatlının üzerine şekilli olarak sıkıyoruz. Ortasındaki boşluk yerlere ise hindistan cevizi döküyoruz. Afiyet olsun...



5 yorum:

  1. çok güzel ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. ellerine saglik. mutlu pazarlar sanada canim kolay gelsin

    YanıtlaSil
  3. harika bir görüntü sunum canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık canım nefis görünüyor ╭♥╯sevgiyle kal╭♥╯

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar!

    Blogunuzu inceledim ve öcelikle çok tebrik ediyorum, kek ve tatlı bilginiz ve tercübeniz çok etkileyici. Tarifleriniz lezzetli ve yapması kolay görünüyor! Fotoğraflarınız çok kaliteli bır deöğütlerinizden çok ilham çekilir. Sizin diskinizde kesinlikle daha çok fotoğraf ya da videolarınız var. Bu kadar güzel fotoğrafları ve değerli öğütleri paylaşacak blogcuları arıyoruz! Ücretsiz online disk www.kutucugum.com kullanın bugün! Servısımız bütün dosyalarınızı tek bir yerde çeşit arşivler halinde toplaması sağlıyor! Bizde Pinterest ya da Tweeterde olduğu gibi takipçi sistemimiz var. Dosya ekleme size birkaç saniyeden fazla almayacak. Limitsiz kendi albüm ya da arşiv oluşturup kendiniz için güvende tutun ve forum, blog, ya da facebook'ta paylaşın!

    Kendiniz için ücretsiz bir reklam yapın ve bsitenizi bildiriniz!

    Bir deneyiniz ne kadar kolay ve hızlıdır!
    Eğer sorunuz ya da yorumunuz varsa onlara bu emailla cevap vereceğim!

    Saygılar
    mehmet.kaya@kutucugum.com
    www.kutucugum.com

    YanıtlaSil

yorum var