Hamilelik döneminde mutlaka yediğim sakatatlardandır ciğer. Hele de kansızlığımın başgösterdiği şu sıralar. Ciğeri, börek halinde yemek lezzetli oluyor bence. Havuç ve pırasa da ayrıca yakışıyor. Denemeniz dileğiyle...
Malzemeler:
- 3 adet el açması yufka
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ
- 1/2 çay bardağı su
- 1 küçük havuç
- 2 pırasanın beyaz kısmı
- 150 gram ciğer
- karabiber, tuz
- üzeri için, yumurta sarısı ve haşhaş
Yapılışı:
- Ciğerler tavaya alınıp, az yağda kavrulur.Pırasalar ince ince doğranır ve rendelenmiş havuç eklenir, ikisi birlikte yeniden kavrulup, tuz ve baharat ilave edilir ciğerlere eklenir. Soğumaya bırakılır.
- Yufkalar 4'e bölünür. Sıvıyağ ve su bir kapta karıştırılır.
- Her bir yufka parçasının içine fırça ile sıvıyağlı karışımdan sürülür. Yufkanın geniş kısmına, hazırladığımız ciğerli haçtan koyarız.
- Kenarlarını içe katlayarak rulo halinde sararız.(Fazla ince olmayacak)
- Üzerlerine yumurta sarısı ve haşhaş dökülerek 180 dereceli fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Afiyet Olsun...
hıc dnememıstım denemek lazım elıne sağlık
YanıtlaSilciğer yemiyorum ama sunum güzel canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilmerhaba canım nasılsın.. çok iyi fikir ciğeri börek olarak yemek benim çocuklarımın hiç biri yemiyor bense çok severim.. Ellerine sağlık çok nefis görünüyor..:)
YanıtlaSilellerine sağlık canım..
YanıtlaSildeğişik içerikli bir börek tam eşime göre :)
sevgiler..
mutlu günler..
Pırasa ile ciğer enteresan bir birleşim olmuş.. Denemek lazım. Ellerine sağlık Sevgili Elif..
YanıtlaSilgüzel ve değişik bir tarif oluş canım eline sağlık
YanıtlaSil