Bazıları sakatat sevmezler. Bazıları ise, çekinirler, zararlı görürler. Temizliğinden emin olduğunuz, sakatatlar kesinlikle çok yararlı. Burada bir örnek vermek istiyorum.
Aslanlar, avladıkları hayvanı yemeye, önce karaciğerinden başlarlarmış. Çünkü burası, hem çok lezzetli, hem de çok besleyiciymiş. Bol fosfor, demir ve çeşitli minerallere sahip. Nitekim karaciğerin asıl görevi olan, kan yapıcı maddeleri depolamasından dolayı, kan yaptığına inanılır.Kansızlığı olan kişilere, karaciğer yada dalak yemesi önerilir.
Ciğer Şiş İçin Malzemeler:
- 1/2 kg temizlenmiş ciğer
- 6-7 diş ezilmiş sarımsak
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- tuz
- 1 tatlı kaşığı ince doğranmış taze kekik (yoksa kurusu)
- pul biber
Yapılışı:
(Ben ciğerleri terbiyelemeden önce, suda bekletiyorum. Bu suyunu birkaç kez döküp, yenisi ile değiştiriyorum. Böylece ciğerin o kanlı hali gitmiş oluyor. Bu benim tercihim tabi )
- Ciğerler doğranır. Zeytinyağı, sarımsaklar, baharatlar ve tuz ilavesi yapılır.
- Üzeri, streç filmle kaplanıp, buzdolabında birkaç saat dinlendirilir. (bu süre aromanın ciğerlere geçmesi ve yumuşaması için gerekli)
- Çöp şişlere geçirilen ciğerler, altı sıvıyağ ile yağlanmış, tepsiye konulur, fırına sürülür.
- Orta sıcaklıktaki fırında, alt üst edilerek pişirilir. Afiyet Olsun...
Öneri: Ciğer şiş kesinlikle yanında soğan salatası, acılı ezme ve lavaş yada yufka ekmekle yenilince güzel oluyor. Tavsiyemdir...
uzun zamandir yememiştim çok canım çekti şişde de güzel olmuştur elinize sağlık
YanıtlaSilellerine sağlık canım çok güzel görünüyorlar :)
YanıtlaSilçekilişim var beklerim:)
çok severim, tarifini denemek isterim, ellerine sağlık.
YanıtlaSilSakatatlardan birtek ciğer yerim zaten .oda dana ciğeri.Ellerine sağlık.Fotograf harika bu arada
YanıtlaSilsevgiler
ciğer hiç sevmem :(((
YanıtlaSilkokusundan dolayı yanına bile yaklaşamıyorum :((
ellerine sağlık canım...
Ellerinize sağlık olumda çok sever ciğeri.bende en kısa zamanda yapmak istiyorum.
YanıtlaSilBu tarif tam benlik!
YanıtlaSilhuuu komşu komşu aldım
YanıtlaSilciğerleri ellerine sağlık
kanlansın ayşeciğin:)))
Tam oğluma göre bir tarif. Kısa zamanda deneyeceğim. teşekkürler .Afiyetle. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilben de isterim...bakalım ne zaman yaparım,ellerine sağılık,şişte yememiştim .
YanıtlaSilÇok severim ciğeri ama fırında hiç denemedim. Enfes görünüyor. Ellerine sağlık olsun, sevgiler.
YanıtlaSileşimin eniştesi sakadatcı ve şiş ciğeri çok güzel yaparlar ama seninki de enfes görünüyor , emeklerine sağlık elifciğim..
YanıtlaSilbayılırım ciğere kokusu misgibi geldi burnuma ellerine sağlık
YanıtlaSilsevgiler