Bugün itibariyle hastaneye gideceğiz. Bengisu'nun geçen hafta yaptırdığımız göz muayenelerinin sonucunda hangi işlemler yapılacak doktorumuz bize söyleyecek. Dualarınız benimle olsun dostlarım. Korkuyorum ameliyat diyecekler diye. Nihayetinde sadece gözyaşı kanalı ameliyatı olacak ama yine de çok korkuyorum.
Bu yemeği Bengisu ile beraber hazırladık. Ben bulgur köfteleri için gerekli malzemeyi yoğurdum. Sebzelere geçtiğimde işi Bengisu'ya devrettim. O da şekil verdi. Yuvarlamak onun da hoşuna gitti. Bu arada büyük kızım İzgisu'nun hakkını yiyemem. Ben kattığım ölçüleri söylüyorum o da mutfak masasında elinde kalem, benim söylediğim ölçüleri deftere not alıyor. "Yaşasın kız annesi olmak!" diyorum. Böyle bir ekiple neler yapılmaz ki...
Dolapta kalan birkaç sebzemi bitirmek için, Galeta unlu sebzeli kek'i yaptım. Ama hâlâ bitmeyince ben de yemeğini yaptım. Bu yemek annemin yemeklerindendir. Annem sebze yemeklerine bulgur köftesi ekler, biz de bunu çocukluğumuzdan beri severek yeriz. Denemeniz dileğiyle...
Bulgur Köfteli Sebze Yemeğimiz için Malzemeler:
- 1 küçük karnıbahar
- 1 küçük havuç
- 1 küçük kabak
- 1 orta boy taze patates
- 1 orta boy kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1/2 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı kısırlık bulgur
- 1 çay bardağı irmik
- 2 yemek kaşığı ince çekilmiş fındık(katmayabilirsiniz)
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber biraz tuz
- 1/2 tatlı kaşığı biber salçası
Yapılışı:
- Öncelikle bulgur köfteleri için, kısırlık bulguru bir kaseye alıp üzerine çok az sıcak su ekliyoruz. 1-2 dakika üstü kapalı bekletiyoruz. Bulgurlar suyu çekince içine irmik ve diğer malzemeleri katıp yoğuruyoruz. Küçük küçük nohut büyüklüğünde köfteler yapıyoruz.(Ben bu aşamada kızımdan yardım aldığım için o büyük yapmış.)
- Sebze yemeği için, sebzelerimizi yıkayıp doğruyoruz. Soğanı küp küp doğrayıp biraz svıyağda kavururken, bir taraftan hazırladığımız havuçları ekliyoruz ki yumuşasınlar diye. Salçaları ekliyoruz onu da çok az kavurup, kabak, patates, karnıbaharı ekliyoruz. Üzerine tuz ekleyip (eğer etsuyu kullanacaksanız ve bu su tuzlu ise oranlamasını ona göre yapmalısınız) ocağın altını kısık ateşe alıp kapağını kapatıyoruz.
- Kendi buharında sebzelerin yumuşamasını sağlıyoruz, arada bir karıştırıyoruz. (Gerekirse biraz su ekleyin)
- Diğer taraftan bir tencereye iki bardak su alıyoruz(sebzelerinizin büyüklüğüne göre bu daha az yada daha çok olabilir). Kaynamaya başlayınca içine köfteleri atıp birazcık haşlıyoruz. Bu suyu dökmeyip sonra yemeğimize koyacağız.
- Sebzelerin rengi değişince, içine köfteleri haşladığımız suyu ekliyoruz ve köfteleri de atıyoruz tenceremize. Sebzeler yumuşayıncaya kadar yemeğinizi pişiriyoruz. Afiyet Olsun...
Canım günaydın Rabbim yanınızda yar ve yardımcınız olsun şifa versin.İkinizinde ellerine sağlık harika sevgiler.
YanıtlaSilTeşekkürler deryacığım. Allah razı olsun.
Silnefis nefiss.ellerine sağlık canım.sevgiler.
YanıtlaSilteşekkürler sağ olasın tatlım
Silçok geçmiş olsun canım dualarımız sizinle herzaman...korkma moralini bozma en çok sana ihtiyacı var prensesin senin moralin yüksek olursa oda o kadar mutlu olur ama...
YanıtlaSilellerinize sağlık yemeğiniz harika bulgur varsa işin içinde:)sevgilerimle..
pasta köşem sağ ol desteğin için sevgiler benden tatlım.
SilELLERİNE SAĞLIK SENİN RESİMLERİNİ SEVSİNLER
YanıtlaSil:)
ayşeciğim sağ ol canım sevgiler
Silah canım benim,üzülme,her şey iyi gider .
YanıtlaSilellerine sağılık,üzüldüm kızın için ,yemek aklımdan geçti.
YanıtlaSilvar ol mazesciğim duyarlı arkadaşım benim sevgiler canım
SilKızının en kısa sürede sağlığına kavuşmasını diliyorum.Dualarım seninle ve kızınla. Köften de harika görünüyor ben de bunu kabakla yapıyorum ama diğer sebzelerde çok yakışmış.Ellerine sağlık canım.Sevgiler.İyi haberleri bekliyoruz.
YanıtlaSilellerıne sağlık canım nefıs bır yemek olmuş goruntu süper
YanıtlaSil