..

19 Temmuz 2011 Salı

Hastane Sofrasından Sultan Lokumu

              
                   Hastane çıkışı sofrası adlı yayınımdaki tarifleri vereceğimi söylemiştim. Bunlardan ikincisi ve sonuncusu Sultan Lokumu.
İşte Malzemeler:
                              1 kg süt,2 kaşık pirinç unu,2 kaşık nişasta, 1 kaşık un, 1 su bardağı şeker, vanilin,1,5 su bardağı kadar hindistan cevizi(tepsinin tabanını örtecek kadar olmalı),1/2 bardak kırılmış ceviz,1 paket kakaolu krem şanti ve krem şantiyi hazırlamak için 1 bardak soğuk süt.

Yapılışı:
  1. Hindistan cevizini geniş bir fırın tepsisinin tabanına seriyoruz.Tepsi büyük olursa ince düşeceği için ki olmasını istediğimiz şey de bu zaten rulo yapılabilir. Eğer tepsiniz küçükse bu ölçülerle kalın olacağından dilim olarak servis yapabilirsiniz yada ölçüyü azaltabilirsiniz.
  2. Bir bardak soğuk sütle krem şantiyi hazırlayıp dolaba kaldırıyoruz.
  3. Bir tencereye sütü boşaltıyoruz. Ayrı bir yerde kasenin içinde nişasta, un ve pirinç ununu biraz sütle karıştırıyoruz ki tencereye alınca topak olmasın bize kolaylık olsun ve şekeri de ekleyip ocağa alıyoruz.
  4. Başından ayrılmadan karıştırarak kıvamı gelinceye kadar pişiriyoruz. İndirmeden önce vanilini ekleyip karıştırıyoruz.
  5. Tepsiye incecik döküyoruz. Soğuması için kaldırıyoruz.
  6. Muhallebimiz soğuyunca üzerine krem şantiyi sürüyoruz. En üstüne de cevizleri serpiştirip tekrar soğutmaya geçiyoruz.
                                                          AFİYET OLSUN...

Not: Benimkisi çok fazla soğuyacak ve bekleyecek zaman bulamadan tüketildi.Bir gece dolapta beklemesi onu daha güzel yapıyor. Tavsiye olunur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorum var