Fırında mantar yapmanın pek çok çeşitleri var. Kimileri sadece kaşarlı, kimileri sosis, salam tarzı şeylerle dolduruluyor. Ben ise yeşillik ve mutlaka taze nane tercih ediyorum. Böylece daha fresh oluyor. Tavsiye ederim.
Malzemeler;
8-10 adet irice mantar, ince bir dilim beyaz peynir,üzerini örtecek kadar rendelenmiş kaşar peyniri,3-4 dal taze nane,3-4 dal maydanoz,3-4 dal dereotu, 1 tane kabukları soyulmuş domates,isteğe göre 5-6 dilim sucuk,kibrit kutusu kadar tereyağ, 2 kaşık sirke, tuz.
Yapılışı;
- Mantarların sapları çıkarıp, sirke ve tuz eklediğimiz suyla haşlıyoruz.
- Domateslerin kabuklarını soyup,yeşillikleri ince ince doğrayıp beyaz peynir ve küçük küçük doğranmış sucukla birlikte bir iç harç hazırlıyoruz.
- Haşlanan mantarları sudan çıkarıp fazla suyunu alıyoruz ve mantarlar daha da lezzetlensin diye içine bir çay kaşığı tereyağ koyuyoruz. İç harçtan alıp dolduruyoruz ve fırın kabına alınca içine biraz tuz eklediğimiz suyla fırına veriyoruz.Suyumuz mantarların yarısına kadar anca gelmeli.
- Mantarlar pişince üzerlerine kaşar rendesi ekleyip kaşar eriyene kadar bir daha fırına veriyoruz. Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
yorum var