Ne kadar ekmek, o kadar köfteee
Tam da bu tarif için kullanılabilir herhalde. İçinde bol bol ekmek kullanıldı. Böylece kızların "_Anne bu et kokuyor," gibi sudan bahanelerinin önüne geçildi.
Ayrıeten, az biraz kıyma ile bolca köfteler çıktı:) Ama itiraf etmeliyim ki yumuşacık köfteler oldular. Deneyiniz pişman olmazsınız.
Malzemeler:
- 300 gram kıyma (iki kere çekilmiş)
- 1/2 ekmek
- 1 adet kuru soğan
- 1 yumurta
- bir tutam maydanoz
- kimyon, karabiber, tuz
Yapılışı:
- Ekmek dilimlenir ve bir kasenin içinde ılık suya ıslatılır. Suyunu elimizle iyice sıktırarak süzeriz, sonra ister elinizle isterse robotta ufalarız.
- Hazırlanan ekmeğin üzerine, kıyma, ince rendelenmiş soğan, yumurta ve ince doğranmış maydanoz ekleriz. Tuz ve baharatları da ekleyip, yoğururuz.
- Vaktiniz varsa 10 dakika buzdolabında bekletin, yoksa yuvarlak şekil verip, az yağda kızartın. Afiyet Olsun...
Çok iştah açıcı bir görüntü. Ellerine sağlık. Yanında miss gibi ayrannnn.
YanıtlaSilSevgiyle kal.
Genelde böyle yaparım köfteye, damak tadımız alıştı sanırım. ellerine sağlık:))
YanıtlaSil