..

24 Kasım 2011 Perşembe

Yeşil Mercimek Salatası




                                   Öncelikle tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlarım.Allah onları başımızdan eksik etmesin.Van'da ölen öğretmenlerimizi de tekrar rahmetle anıyorum.Allah mekanlarını cennet etsin.Benim en sevdiğim öğretmenim ilkokul öğretmenimdi. Ayrıca üzerimde en çok emeği olan da odur diyebilirim.Hepsinin ellerinden tekrar öpüyorum.
                                  Salatamıza gelince,salata severlere göre bir salata. Hem içinde bakliyat barındırıyor,hem tok tutucu,hem de salata işte daha ne olsun.Bazen insan yeni şeyler denemek istiyor. Fazla çeşitlerin arasında, şöyle çabuk tarafından yapılıverecek ve çeşit oluşturacak bir salata. Çoktandır yapmak istiyordum.Kısmet günüme denk geldi.Haydi şimdi tarifi verelim:
Malzelemer:
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek,1/2 su bardağı haşlanmış pirinç,2 tane kırmızı biber,birkaç dal taze soğan,birkaç dal maydanoz,nar ekşisi, zeytinyağı,limon, üzeri için mor lahana.
Yapılışı:
  1. Taze soğanlar ince ince kıyılır.Kırmızı biber de mümkün mertebe ince kıyılır.İçine maydanozlar kılıyıp eklenir.
  2. Haşlanmış mercimek,limon, nar ekşisi,zeytinyağı ve tuzu eklenir.En son pirinçler eklenir. Üzerine kıyılmış mor lahana koyularak servis yapılır. Afiyet Olsun.

3 yorum:

  1. elifciğim buda benim en sevdiğim salata çeşitlerinden biri..
    kış için ne ideal.. ve her mevsim için tabii :)

    eline sağlık ,
    tüm öğretmenlerimizin günü kutlu olsun..
    sevgiler canım

    YanıtlaSil
  2. çok lezzetli görünüyor,ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. Nunu ve Otuzundan sonra teşekkürler canlarım sevgiler...

    YanıtlaSil

yorum var