Ta dibimizde yaşanan bir iç savaş, her an bizi de içine çekiyor. Bize uzak da olsa, müslüman bir halkın yaşadığı bir başka savaşan ülke, her gün arabalarda bombalar patlatılan Irak, ülkelerin kendi çıkarları ters düştüğü için kimsenin sesini çıkarmaması...
Üzgünüm Bebeğim. Ablanlar gibi seni de bu kötü dünyaya getirme cesaretini gösterdiğim için. Hiçbirşey yokmuş, herşey güllük gülistanlıkmış gibi davranamasam da kendimi fazla da üzmeden, bazen gündemden uzak kalarak, seni korumaya çalışıyorum. Ne yazık ki sadece bu kadarı elimden geliyor.
Ülkemi zor günler bekliyor. Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun.
Söylenecek çok söz, edilecek çok dua var. Fakat bu tatsız konuyu burda bitirip, tüm sıradanlığıyla bildiğim iş olan, yemek yapmaya döneyim. Döneyim ki biraz rahatlıyayım istiyorum.
Eşimin kabakla arası pek yoktur. Kabağın kızartmasını ve bir de mücverini sever. İlk kez denedim fırında, memnun da kaldım. Nitekim bu şekilde hem hazırlaması daha kolay hem de yağı daha az alıyor. Denemeniz dileğiyle...
Fırın Mücver İçin Malzemeler:
- 2 adet küçük kabak
- 1 adet küçük havuç
- 1 adet küçük patates
- 6 iri diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 1 yemek kaşığı un
- 1 kibrit kutusundan az büyük beyaz peynir
- 1 tane yumurta
- kimyon, karabiber tuz
- tepsiyi yağlamak için sıvıyağ
Yapılışı:
- Kabak,havuç,patates,sarımsak hepsinin kabukları soyulup rendelenir.
- Beyaz peyniri de rendeler sebzelere ekleriz. Yumurta,baharatlar,tuz ve unları da ekleriz.
- Elimizle yoğururuz. (Tuz oranına dikkat edin, peynirin de tuzunu hesaba katın)
- Sıvıyağla yağladımız fırın tepsisine, kaşık yardımıyla koyduğumuz mücverleri paylaştırırız. Fazla kalın olmamasına dikkat ediniz. İçinin de iyi pişmesini isteriz.
- Yoğurtlu servis yapabilirsiniz. Afiyet Olsun...