Bilmem ki şimdiye kadar kaç kez yaptım bu böreği. Kaç misafirimi ağırladım. Her daim buzlukta hazırda bekleyen bir rulom bulunuyor.Ben en çok patateslisini yapsam da tabiiki siz, peynirli yada diğer çeşitlerini yapabilirsiniz. Tercih size kalmış...
Malzemeler:
- 3 adet yufka
- 1 yumurta
- 4-5 kaşık yoğurt
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ
- 3 adet haşlanmış patates
- 1 kuru soğan
- karabiber, nane,pulbiber ve isteğe göre baharatlar
Yapılışı:
- Haşlanmış patatesleri rendeden geçiriyoruz yada çatalla eziyoruz. Soğanı küp küp doğrayıp sıvıyağda şeffaflaşana kadar kavuruyoruz. Soğanlara patatesleri ekleyip şöyle bir karıştırdıktan sonra altını soğuması için kapatıyoruz. Tuz ve baharatlarını ekleyip karıştırıyoruz.
- Yumurta, sıvıyağ, yoğurtu bir kaseye alıp, karıştırıyoruz.
- Yufkanın birincisini serip, içine yoğurtlu karışımdan döküp, fırça ile yayıyoruz. Sonra üzerine patatesli haçtan alıyoruz her yerine aralıklarla serpiyoruz.
- İkinci yufkayı, birinci yufkanın üzerine serip, aynı işlemi tekrarlıyoruz. Üçüncü yufkada da işlemi tekrarlıyoruz. Yani araları yoğurtlu ve patatesli üst üste 3 adet yufkamız oluyor. İki kenarını biraz kıvırıp, rulo halinde sarıyoruz. Streç filmle kaplayıp, buzluğa atıyoruz.
- Börek böylece buzlukta saklanabiliyor. Kullanacağımız zaman, 5 dakika önceden çıkartıp, 1 santimlik dilimler halinde kesiyoruz. Yağlı kağıt üzerine bu dilimleri yatırıyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp, 180 derecede kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun...