Sizden gelen istek üzerine Meral'in tariflerini vermek istedim. Etimek tatlısı çok hafif olmuş bir o kadar da güzel. Normalde ben bir dilim yiyemezdim bu tatlıdan fakat Meral tam tadında yapmış. Size de şiddetle tavsiye ederim.
Malzemeler: 2 paket etimek, 1 su bardağı şeker,3 su bardağı ılık su, 1kg süt, , 2 kaşık nişasta, 2 kaşık un, vanilin.
Üzeri İçin: 1 bardak soğuk süt, 1 paket sade kremşanti, 1 çay bardağı iri kırılmış fındık.
Yapılışı:
- Tepsiye etimekleri tek sıra halinde koyuyoruz. 1 bardak şekeri derince bir kaba alıp karamelize ediyoruz. Dikkat edin bu arada fazla yakmayın tadı acılaşır. Sonra üzerine 3 bardak sıcak su koyuyoruz.Biraz kaynatıyoruz. Ilınınca etimeklerin üzerine döküyoruz.
- Tencereye sütü koyup şekeri ekliyoruz ve nişasta ve unu bir kaseye alıp biraz sütten alarak karıştırıyoruz.Kasedeki karışımı süte ekleyip muhallebi kıvamında pişiriyoruz. İndirince içine vanilin ekliyoruz. Etimeklerin üzerine döküyoruz.
- Kremşantiyi soğuk sütle hazırlayıp soğuyan muhallebinin üzerine düzgünce sürüyoruz. En üstünü fındık kırıklarıyla süsleyip bir gece dolapta dinlendiriyoruz. Afiyet Olsun...