..

4 Temmuz 2015 Cumartesi

Yalancı Tremisu


   Ah şu yalancılardan çektiğimiz nedir bizim. Gerçeğini aratmıyor doğrusu, tremisu demek için içinde labne olması gerektiğindendir adının yalancıya çıkması. Ama adı çıkmış dokuza inmez sekize misali.
   Bu tatlıyı mutlaka deneyin derim. Gerçekten çok lezzetli, ve pratik ... Siz de bizim gibi sütlü tatlıları tercih edenlerdenseniz,  eminim ki beğeneceksiniz.
Bu ölçülerde 5 porsiyon kup çıktı, tabi benim kupların büyüklüğü de buna etki ediyor.

Malzemeler;

  • Kup başına bir adet kedidili (ben bu kadar tercih ettim fakat siz miktarı artırabilirsiniz)
  • 1 paket muzlu puding tozu
  • 3,5 su bardağı süt
  • 1 paket sade kremşanti (ikili olanların sadece birini kullanıyoruz)
  • kremşantiyi çırpmak için 1 subardağı soğuk süt
  • kedidilini ıslatmak için;
  • 1/2 su bardağı süt, 1 tatlı kaşığı granül kahve, 1 yemek kaşığı şeker
Üzeri için;
  • kakao, muz, şekerlemeler

Yapılışı;
  1. Kremşantiyi soğuk sütle çırpıp, dolaba kaldırıyoruz.
  2. Muzlu pudingi 3,5su bardağı süt ile pişiriyoruz. Ilımaya alıyoruz.
  3. Puding epey ılınınca, (soğuya yakın olacak) çırptığımız kremşantiyi pudinge ekleyip 2-3 dakika kadar çırpıyoruz.
  4. 1/2 su bardağı süte, kahve ve şeker ekleyip şeker eriyene kadar karıştırıyoruz.
  5. Kuplara 2-3 kaşık kadar pudingden koyuyoruz. Kedidilini hazırladığımız kahveli süte batırıp, 3 parçaya ayırıyoruz. Pudingin üzerine yerleştiriyoruz. 
  6. Kupların en üstünü yeteri kadar pudingle doldurup, soğumaya alıyoruz.
  7. Servis yapmadan önce, üzerine kakao serpip, istediğimiz gibi süslüyoruz. Afiyet Bal Olsun...

Kirazlı Parfe


  Hayırlı günler sevgili dostlar,
Kirazı köyden bolca getirince değerlendirmek istedim. En kolayından, en bilineninden, parfe yaptım. İçine minik doğrayarak kattığım kirazlar, bir ekşilik verdi, böylesi çok lezzetli oldu. Size de öneririm, iftardan sonra, basit ve kolay bir serinletici oluyor. Kalın sağlıcakla...

Malzemeler;

  • 2 paket sade kremşanti (ikili paket olanlardan bir paket)
  • 2 su bardağı soğuk süt
  • 10-12 adet kiraz
  • 1 adet muz
  • 1 paket finger bisküvi (siz isterseniz petibör kullanabilirsiniz)
  • 1/2 çay bardağı damla çikolata
  • 1/2 çay bardağı fındık 
  • üzeri için; çikolata sosu
Yapılışı;
  1. Kirazları yıkayıp, küçük küçük doğruyoruz. Muzu çatalla eziyoruz.
  2. Bisküviyi küçük küçük kırıyoruz. 
  3. Kremşantileri bir derince kaba alıyoruz, iki bardak soğuk süt ilave ediyoruz, blendırla çırpıyoruz.
  4. Üzerine kirazları, ezilmiş muzu, ve bisküvi kırıklarını ekleyip, şöyle bir karıştırıyoruz. 
  5. En son, damla çikolata ve fındık ekleyip bir daha karıştırıyoruz.
  6. Streç film serdiğimiz kalıbımıza kaşıkla baskırarak döküyoruz. Bastırıyoruz ki, arasında boşluk kalmasın. 
  7. Buzdolabında en az 3 saat kadar kalması gerekiyor. Servis yapmak için, streç filden tutun, servis kabına ters çeviriyoruz. Üzerine hazır çikolata sosu gezdirip, isteğe göre meyvelerle servis yapıyoruz. Afiyet olsun...