Bu kekin yumuşaklığını facebookta paylaşmıştım. Tarif soranlar oldu, o zaman oraya yazmıştım. Şimdi ise buraya yazıyorum Bir klasik oldu benim için. Yumuşacık kalıyor, dış kabuğu sertleşmiyor ve ertesi güne de yumuşacık olarak kalıyor. Deneyiniz beğeneceğinizi umuyorum:)
Malzemeler;
- 3 yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 5 yemek kaşığı ekmeğe sürülebilen yumuşak margarin 200 gram kadar ediyor (ben teremyağ gurme ekmeğe sürülenden kullandım )
- 1/4 su bardağı sıvıyağ
- 50 gram kakao
- 8 yemek kaşığı un (kontrollü kullanın)
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Yapılışı;
- Yumurta ve şekeri iyice çırpınız. (Şeker eriyene kadar)
- Margarini ekleyip yine çırpınız.
- Sıvıyağ ve sütü ekleyin karıştırın.
- Kakaoyu ekleyin karıştırın, un ekleyin karıştırın. Un yeterli gelince vanilin ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
- Önceden katı yağla yağladığınız kalıbınızın üzerine un serpip fazla ununu ters çevirip dökün. Hazırladığınız kek hamurunu kalıba koyun.
- 170 Derecede kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin. Keki kalıptan çıkarmadan önce bekleyin kalıpta kek biraz soğusun sonra gerekirse bıçakla kenarlarından geçip öyle ters çevirin. Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
yorum var