Uzun zamandır, o bilindik kuru keklerden yapmıyordum. Hep ıslak hep bol çikolatalı-fındıklı... Bu defa daha hafif, olsun, kahvenin yanına da sadeliğiyle yakışsın istedim. Özlenmiş olmalı ki, ev ahalisi tarafından hiç de burun kıvrılmadan hızla tüketildi.
Denemeniz dileğiyle...
Malzemeler:
- 4 yumurta
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 elma rendesi
- 2 kaşık hindistancevizi
- 2 kaşık iri kırılmış fındık
- 2 kabartma tozu
- vanılın
- aldığı kadar un
Üzeri için:
- Yumurta ve şekeri, şeker eriyene kadar çırparız. Süt, sıvıyağı ekleriz.
- Bir bardak unun içine kabartma tozu, vanilin katıp bu karışımı eleyerek, yumurtaya ekleriz.
- Hindistancevizi, fındık, katar, biraz daha un ilavesi yaparız. Rendelenmiş elmayı da hamura ekleriz. Yeteri kadar un ilavesini, bir taraftan karıştırarak hazır hale getiririz. (Boza kıvamına yakın, bilindik kek akışkanlığı olacak)
- Tereyağıyla yağlanmış fırın tepsisine, hazırladığımız kek hamurunu dökeriz. Üzerine hindistancevizi serpip, önceden ısıtılmış orta ısıdaki fırında pişiririz. Afiyet Olsun...