Kahvaltılarda yada ara öğünlerde çok sevilerek tüketilecek karnabahar kızartmasını bir de sarımsaklı deneyin.
Ben üzerine sarımsaklı yoğurt dökmektense, sarımsağı içine katıp az unlu ve az kabarık karnabaharlar hazırladım. Bunu yapmamdaki sebep ise o pufidik karnabaharı yerken hamur yoğunluğunun hissediliyor olması. Bence karnabaharın kendi tadı hamur tadını bastırmamalı. Böylesi çok daha lezizzz.
Mutlu Cumartesiler...
Malzemeler:
- Bir küçük karnabaharın yarısı
- 1/2 çay bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 1 kaşık un
- 1 kaşık tam buğday unu
- 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 iri diş sarımsak
- karabiber, tuz
- Sıvıyağ
- Mayonez (yada siz yoğurt da kullanabilirsiniz)
- Karnabaharın çiçekleri ayrılır ve yıkanır. Bir tencereye alınır ve üzerini geçecek kadar su konulur. Bir tutam tuz da atıp kaynamaya bırakılır. Karnabaharlar hafifçe haşlanır, diriliği gitsin yeter.
- Bir kaseye, yumurta kırılır ve çırpılır. Üzerine süt, unlar, ezilmiş sarımsak, karabiber, tuz ve kabartma tozu eklenir.
- Bir küçük tavaya sıvıyağ konulur. Hazırladığımız sosa batırılan karnabaharlar, bu yağda çevirilerek kızartılır. Havlu kağıtın üzerine alınır.
- İsteğe göre, sarımsaklı yoğurt yada sade yoğurt dökebilirsiniz. Biz bunun yerine sadece mayoneze batırıp yemeyi tercih ettik. Zannettiğiniz gibi yağ çekmiyor çünkü ve böylesi daha lezzetli oluyor. Kalın Sağlıcakla...