..

2 Nisan 2015 Perşembe

Beze



Beze uzun zamandır denemek istediğim şeylerden biri idi.
Kısa süre önce de değişik şekilde denemiştim.
Bu kez farklı bir teknik kullanarak, ocakta pişirmeden fırına sürdüm.
Her iki şekilde de deneyebilirsiniz.
Beze yapmak için aslında tek ihtiyacınız olan şey sabır.
Uzuun bir süre fırında kalacağından benim gibi uykunuzdan feragat etmek durumumda da kalabilirsiniz. Fakat sonunda buna değecektir. Kalın Sağlıcakla...

Malzemeler:

  • 3 yumurta beyazı (kesinlikle sarısı karışmamış olacak, burası çok önemli)
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • 1 fiske tuz

Yapılışı:
  1. Yumurta beyazını ilk önce düşük ayarda çırpıyoruz, beyazlaşıyor.
  2. Daha sonra pudra şekerini ekliyoruz, önce yine kısık ayarda sonra yüksek ayarda çırpıyoruz. Bu esnada tabağı ters çevirdiğinizde düşmeyecek o kadar iyi çırpılmalı yani. Beyaz beyaz köpük köpük olacak ve kabaracak.
  3. Sonra sıkma torbasına alıyoruz, yağlı kağıdın üzerine küçük küçük sıkıyoruz.
  4. Önceden ısıtılmış fırında 100 derecede 2 saat pişiriyoruz.
  5. Çıkarmadan önce bezelerin birini alın, kalkıyor ve arası macun gibi olmuyorsa olmuş demektir. O zaman fırını kapatabilirsiniz.  Fırından çıkarmadan bekletiyoruz. Fırın kendisi soğuyunca çıkarıp kapalı bir kapta muhafaza ediyoruz, yani bizim gibi hüpletmeye başlarsınız. Afiyet Olsun...