Patates köftesi çoook eskilerden kalma tariflerdendir. Herkes kendince yorumlar, hatta ben bazen çiğden yaparım bazen de böyle haşlanmışından.Birçoğumuzun belleğinin bir köşesinde patates köftesi vardır, annelerimizin yaptığı.
Nerden aklıma esti derseniz, evde fazladan haşlanmış patateslerim olunca aklıma geldi. Bu geçmişten gelen lezzet hem çok tanıdık hem de pratik. Kalın Sağlıcakla...
Malzemeler:
- 5-6 adet haşlanmış patates
- 1 büyük kuru soğan
- 2 iri diş sarımsak
- 1 yumurta
- 2 kaşık galeta unu (içi için)
- 1/2 çay bardağı galeta unu (dışı için)
- bir tutam maydanoz
- karabiber,nane,tuz
Yapılışı:
- Haşlanmış patatesler rendelenir. Üzerine kuru soğan rendelenir, ince kıyılmış maydanoz, baharatlar,tuz ve 2 kaşık galeta eklenir.
- Üzerine bir adet yumurta kırılıp,yoğurulur.
- Yassı olacak şekilde köfteler yapılır ve galetaya bulanır. Kızdırılmış yağda önlü arkalı pişirilir. Afiyet Olsun...