..

17 Mayıs 2015 Pazar

Çikolatalı Mozaik Pasta



  Yeni haftaya tatlı tatlı başlıyalım istedim. Merhabalar...
Mozaik pasta aşkı, belliğimin en derinlerinde yer alan büyük bir aşktır bende.
Hem çocukluğumu hem de o dönemlerden damağımda yer alan muhteşem tadı hatırlatır.
Ben bu kez mozaik pastaya, bol bol çikolata ekledim. Ekledim ve müthiş lezzetli bir şey ortaya çıktı.
Arkadaş günümde yaptığım bu pastanın ölçüsünü ben bol tuttum.
Siz isterseniz kalıbınızın boyutuna göre azaltabilirsiniz. Mantık aynı nasıl olsa...
Benim gibi mozaik pasta hayranlarına gelsin bol bol çikolata ve fındığıyla birlikte :)

Malzemeler:

  • 200 gram margarin
  • 3 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 80 gram sütlü çikolata
  • 3 kaşık kakao
  • 1 portakalın kabuğunun rendesi
  • 3 paket kadar petibör bisküvi
Üzeri için;
  • 2 paket sütlü çikolata
  • 12 yemek kaşığı krema
  • 1 su bardağı iri çekilmiş fındık
Yapılışı;
  1. Margarini eritin, iine kakao, toz şeker, bir paket çikolata, süt koyup, kaynayıncaya adar karıştır. Kaynayınca ocaktan al ılısın.
  2. Rendelenmiş portakal kabuğu rendesini ekle (Eğer fındığı dışına değil de içine koymak isterseniz bu esnada ekleyin)
  3. Bisküvileri irice parçala karıştır 10 dakika beklet. Sonra streç film ile kapladığınız kek kalıbınıza dökün. Bir gece buzdolabında bekletin.
  4. Çikolataya krema ekleyip, benmari usulü eritin. Kalıptan çıkardığınız mozaik pastanın üzerine çikolata sosunu dökün ve en üstüne de fındık kırığı ekleyip servis yapın.

ÇİLEKLİ LİMONATA


   Çilekli limonata tarifini mutfaksırlarından aldım. Hazır mevsimi gelmişken kendi yaptığımız meyve sularını çocuklara içirmek lazım değil mi? Hele de böyle lezzetli olanını,
   Yok horman vs derken çileğe hep bir korkarak baktık. Halbuki bu meyve tam bir antioksidan deposu. Benden söylemesi...

Malzemeler;

  • 1 büyükçe kase çilek (400 gram kadar)
  • 1 subardağı şeker
  • 3 limonun suyu (1 su bardağından bir parmak eksik su çıktı

Yapılışı;
  1. Çilekleri yıkayıp, robota alıyoruz. Üzerine şekeri ekleyip robotta çekiyoruz.
  2. Limonun suyunu da ekleyip biraz daha robotta çekiyoruz.
  3. Bir su bardağı su ekleyip biraz daha robotta çekiyoruz.
  4. Kapaklı bir kaseye alıp, buzdolabına kaldırıyoruz ki aroması geçsin diye. Takriben 30 dakika kadar bekletiyoruz.
  5. Çıkarıp, süzgece alıyoruz. Süzdüğümüz püreye 5 su bardağı su ekliyoruz. Karıştırıp servis yapıyoruz. Afiyet Olsun...