Yeni eğitim ve öğretim yılı bütün öğrencilerimiz ve öğretmenlerimize hayırlı olsun.
Okulun ilk günü telaşını atlattık çok şükür.
Bizim evde çok sevildi bu kurabiyeler. Eminim sizler de çok beğeneceksiniz. Hem gevrek hem de lezzetliler. Öyle ki minik oğluşum bile gelip gidip yedi. Ben de bir mutlu oldum, bir mutlu oldum ki sormayın :)
Malzemeler;
- 250 gram oda sıcaklığında tereyağ yada margarin
- 1 büyük çay bardağı pudra şekeri
- 2 dolu yemek kaşığı fındık ezmesi
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 6 su bardağı un
- 1 türk kahve fincanı kadar kuru üzüm
Yapılışı;
- Tereyağ bir kaseye alınıp, üzerine yumurta, pudra şekeri, fındık ezmesi koyulup karıştırılır.
- Nişasta, vanilin, kabartma tozu ve un eklenip (un ilavesini her zaman için kontrollü koyun son ölçülerde yoğurdukça ekleyin) kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. En son kuru üzümler eklenip şöyle bir yoğurulduktan sonra üzeri streçlenip dolaba kaldırılır.
- Dolapta 40 dakika kadar bekleyen hamur çıkartılır, streç filmin arasına konulup merdane yardımıyla 1/2 cm kalınlığında açılır. İstediğiniz kalıpla kesip tepsiye dizilir.
- 160 deredecede hafifçe kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun...