..

28 Şubat 2015 Cumartesi

Kedidilli Tramisu


 İki gündür Ankara' da çık gez havası var.  Baharın ayak seslerini duyuyoruz adeta. Tabi tecrübelerimize dayanarak bunun arkasında kışın son bir yüzünü göreceğimizi de düşünmüyor değiliz.
 Sütlü tatlıların çok sevildiği bir ev bizimkisi. Hal böyle olunca evde sık yapılıyor.
Tramisu kahve ile sütün bir başka karışımı bence. Hem çok lezzetli hem de çok bilindik.
Kedidili ile yapmak pratiklik bir dahaki sefere inşallah kek ile hazırlayacağım. Musmutlu Cumartesileriniz Olsun...

Malzemeler:
  • 3 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 300 gram labne peyniri
  • 12 adet kedidili bisküvi
Islatmak için:
  • 1 yemek kaşığı granül kahve
  •  1 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı şeker
Üzeri İçin:
  • 1 fincan kakao


Yapılışı:
  1. Süt, un, yumurta sarısı ve şekeri bir tencerede kıvam alıncaya kadar pişiriyoruz.
  2. İndirince, vanilin ve labne peynirini ekleyip iyice çırpıyoruz.
  3. Bir su bardağı ılık suya bir kaşık kahve ve bir kaşık şeker katıp karıştırıyoruz.
  4. Baton kek kalıbımızın altına kolay çıkması için streç film ile kaplıyoruz, hazırladığımız kremanın 1/3 ünü döküyoruz.
  5. Üzerine granül kahve ve şekerli suya batırılmış bisküvileri diziyoruz. Sonra üzerine bir kat daha kremayı döküyoruz. İkinci bisküvi sırasını koyup en üstüne yine krema döküyoruz.
  6. Bir gece buzdolabında bekletiyoruz. Kalıptan ters çevirip çıkarınca üzerine kakao eleyip süsleyerek servis yapıyoruz. Afiyet olsun...