Kereviz salatasını hiç pişererek denediniz mi? Ben daha önceden çiğden yapıyordum. O şekilde de seviyorum bu salatayı, fakat bazıları kerevizin kokusunu sevmiyor. Bu şekilde pişirince sevemeyen birine göre tamamen kokusu gidiyor diyemem tabi ama büyük oranda gidiyor. Hatta arkadaşım kerevizi yemediğini söyledi o bile yedi bu salatadan.
Malzemeler;
- 3 adet büyükçe kereviz
- 2 adet elma (ekşi olabilir)
- 2 diş sarımsak
- 7 kaşık sulu yoğurt
- 2 kaşık mayonez
- tuz
Yapılışı;
- Kerevizlerin kabuklarını soyup limonlu suya atın ki kararmasın.
- Elmaları da soyun onu da bu suya atabilirsiniz.
- Kerevizleri rendeleyin, biraz sıvıyağ koyduğunuz tencerede kavurun.
- Sonra elmaları rendeleyip onu da ekleyin birlikte kavurun biraz tuz ekleyip soğumaya bırakın.
- Sarımsağı ezip yoğurt ve mayonez ekleyip karıştırın. (dikkat edin çok da sulu olmasın salatanız için bu hiç iyi olmaz)
- Hazırladığınız yoğurtlu karışımı kerevizlere ilave edin karıştırın.
- Servis etmek için portakalları enine yuvarlak dilimleyin. Bu dilimlediğiniz portakalın üzerine hazırladığınız kereviz salatasından 2-3 kaşık kadar koyun. Üzerini dereotu ceviz gibi şeylerle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun...