Fırında olması gerekiyor bence, aksi halde tavada kaşarların erimesini düşünemediğimden daha önce hiç tavada denemem olmadı.
Yanında da mutlaka patates püreniz olsun. Hane halkından tam not alırsınız, benden söylemesi.
Biz dört kişi olduğumuz için ölçülerim ona göredir.
Malzemeler:
- 300 gram kıyma
- 1 yumurta
- 2 kaşık galeta unu
- 1tatlı kaşığı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- karabiber,kimyon, pul biber
- 1 büyük çay bardağı rendelenmiş kaşar
- 1/4 demet maydanoz
- üzerine sürmek için yumuşak tereyağ
- Kasenin içine kıymayı alıp, üzerine yumurta, galeta unu normal un kabartma tozu baharatları katıyoruz.
- Soğanı ve sarımsağı ince tarafıyla rendeliyoruz. Karışıma kaşarı da ekleyip yoğuruyoruz.
- Dolapta üzerini streçleyip 15-20 dakika kadar dinlendiriyoruz. (Vaktiniz yoksa dinlendirmeyin bu şekilde de çok lezzetli oluyor.)
- Ceviz büyüklüğünde köfteler yapıp, dibini hafifçe yağlanmış fırın kabımıza alıyoruz. Köftelerin üzerine kurumaması için yumuşak tereyağından biraz koyuyoruz.
- 160 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Patates püresinin yanında enfes oluyor. Afiyet Olsun...