..

19 Temmuz 2011 Salı

Kokostar


                    Yeşil Kivi den aldığım bu tarif kurabiye yaparken  farklı tarifler denemeyi sevenlere göre. Bence  "fena değil" bir tarif. Fakat ben bir daha yapışımda kesinlikle üzerinde hiçbir çikolatalı sos denemiyeceğim.Sade olabilir yada üzerine başka ele bulaşmayan bir süs kullanırım herhalde.

 Şimdi gelelim Malzemeleri vermeye (Ben aynen Sevgili Yeşil Kivi'nin verdiği tarife sadık kaldım.Doğal olarak size de aynısını veriyorum.) :
1kahve fincanı kakao,2 yumurta(birinin akı iç malzemeye konacak),250gram oda sıcaklığında margarin,2 kahve fincanı pudra şekeri,1paket kabartma tozu, 1paket vanilya, aldığı kadar un.

İç Malzemesi İçin:2 su bardağı hindistan cevizi, 2 çay bardağı pudra şekeri,1 yumurta akı

Üzeri İçin; 1 yemek kaşığı nişasta, 1yemek kaşığı kakao, 1 yemek kaşığı şeker, 1 su bardağı süt ve biraz su.

Yapılışı:
  1. Margarini derince bir kaseye alarak içine un haricinde bütün malzemeleri katıyoruz ve yoğurmaya başlıyoruz. Bir taraftan da un ekleyerek yumuşaklığını kontrol ediyoruz. Kurabiye hamurumuzu hazırlıyoruz.
  2. İç malzememizi hazırlıyoruz. Kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp,içli köfte tarzında  içine iç malzeme ekleyerek kapatıyoruz.
  3. Hamurumuzun hepsi bitince önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
  4. Kurabiyeler pişince soğumaya bırakırken bir taraftan üzeri için gereken malzemeleri katıp bir sos hazırlıyoruz. Ve üzerini istediğimiz gibi süslüyoruz. Afiyet Olsun...


Hastane Sofrasından Sultan Lokumu

              
                   Hastane çıkışı sofrası adlı yayınımdaki tarifleri vereceğimi söylemiştim. Bunlardan ikincisi ve sonuncusu Sultan Lokumu.
İşte Malzemeler:
                              1 kg süt,2 kaşık pirinç unu,2 kaşık nişasta, 1 kaşık un, 1 su bardağı şeker, vanilin,1,5 su bardağı kadar hindistan cevizi(tepsinin tabanını örtecek kadar olmalı),1/2 bardak kırılmış ceviz,1 paket kakaolu krem şanti ve krem şantiyi hazırlamak için 1 bardak soğuk süt.

Yapılışı:
  1. Hindistan cevizini geniş bir fırın tepsisinin tabanına seriyoruz.Tepsi büyük olursa ince düşeceği için ki olmasını istediğimiz şey de bu zaten rulo yapılabilir. Eğer tepsiniz küçükse bu ölçülerle kalın olacağından dilim olarak servis yapabilirsiniz yada ölçüyü azaltabilirsiniz.
  2. Bir bardak soğuk sütle krem şantiyi hazırlayıp dolaba kaldırıyoruz.
  3. Bir tencereye sütü boşaltıyoruz. Ayrı bir yerde kasenin içinde nişasta, un ve pirinç ununu biraz sütle karıştırıyoruz ki tencereye alınca topak olmasın bize kolaylık olsun ve şekeri de ekleyip ocağa alıyoruz.
  4. Başından ayrılmadan karıştırarak kıvamı gelinceye kadar pişiriyoruz. İndirmeden önce vanilini ekleyip karıştırıyoruz.
  5. Tepsiye incecik döküyoruz. Soğuması için kaldırıyoruz.
  6. Muhallebimiz soğuyunca üzerine krem şantiyi sürüyoruz. En üstüne de cevizleri serpiştirip tekrar soğutmaya geçiyoruz.
                                                          AFİYET OLSUN...

Not: Benimkisi çok fazla soğuyacak ve bekleyecek zaman bulamadan tüketildi.Bir gece dolapta beklemesi onu daha güzel yapıyor. Tavsiye olunur.

Hastane Sofrasından Fırında Mantar

 
                  Fırında mantar yapmanın pek çok çeşitleri var. Kimileri sadece kaşarlı, kimileri sosis, salam tarzı şeylerle dolduruluyor. Ben ise yeşillik ve mutlaka taze nane tercih ediyorum. Böylece daha fresh oluyor. Tavsiye ederim.

Malzemeler;
8-10 adet irice mantar, ince bir dilim beyaz peynir,üzerini örtecek kadar rendelenmiş kaşar peyniri,3-4 dal taze nane,3-4 dal maydanoz,3-4 dal dereotu, 1 tane kabukları soyulmuş domates,isteğe göre 5-6 dilim sucuk,kibrit kutusu kadar tereyağ, 2 kaşık sirke, tuz.

Yapılışı;
  1. Mantarların sapları çıkarıp, sirke  ve tuz eklediğimiz suyla haşlıyoruz.
  2. Domateslerin kabuklarını soyup,yeşillikleri ince ince doğrayıp beyaz peynir ve küçük küçük doğranmış sucukla birlikte bir iç harç hazırlıyoruz.
  3. Haşlanan mantarları sudan çıkarıp fazla suyunu alıyoruz ve mantarlar daha da lezzetlensin diye içine bir çay kaşığı tereyağ koyuyoruz. İç harçtan alıp dolduruyoruz ve fırın kabına alınca içine biraz tuz eklediğimiz suyla fırına veriyoruz.Suyumuz mantarların yarısına kadar anca gelmeli.
  4. Mantarlar pişince üzerlerine kaşar rendesi ekleyip kaşar eriyene kadar bir daha fırına veriyoruz. Afiyet Olsun