..

19 Ekim 2011 Çarşamba

Güveçte Kuru Fasulye


                 Öncelikle tüm ülkemizin başı sağ olsun diyorum.Terörü lanetliyorum.Ben bir karıncanın bile incinmesini ölmesini istemem ama bunu yapanların en şiddetli şekilde cezalanmasını canı gönülden istiyorum.Hatta öyle ki bütün terör elebaşlarının ibreti alem için idamını görmek istiyorum.Bugünkü duygularım tam anlamıyla bunlar.
                   Hayatta bir yanımız ölüm bir yanımız yaşam.Ağlıyoruz, ölülerimizi toprağa gömüyoruz gelip yiyip içiyoruz.Sen buna ne dersen de; ister komedi, ister trajedi, isterse dram olsun.Gerçeğin ta kendisi...
                    Şimdi gelelim bu güne denk gelen menümüze:
               Bilmem kuru fasulye sevmeyeniniz var mıdır. Ben çok severim şahsen. Bu gün de güveçte sucuklu kuru fasulye yaptım. Tabi bunun pastırmalısı makbuldür ama ben evdeki sucuğu kullandım bugün. Sonuç herkesin bildiği o nefis tad.

                 Malzemeler:
1/2 kg kuru fasulye,1/2 halka sucuk,1 kuru soğan,2 yeşil biber,salça, tuz.
               
                  Yapılışı:

  1. Kuru fasulyeler akşamdan ıslanır.Sabaha haşlanır, suyu süzülür.   
  2. Soğanlar doğranır,salça eklenir,ayrı bir tavada kavrulur.
  3. Güvece alınan kuru fasulyelere kavrulan soğanlar eklenir üzerine doğranmış biber ve sucuklar eklenir pişmeye bırakılır.Afiyet Ola...