..

2 Kasım 2013 Cumartesi

Köstebek Pasta (Kümbet Pasta)



" Aldıklarını geri vereceksin
Vermiş olduklarını aldğın zaman.
Biliyorum ne düşündüğünü,
Ne zaman uyuduğunu,
Nereye gittiğini,
Nereye gideceğini.
Seninle rardevumuz var,
Bay 658."

         Evet o bilindik sözler, o çoook bilindik kitaptan. "Aklından Bir Sayı Tut" benim uzun zaman önce aldığım kitaplardan biri, okumaya yenice fırsat bulmuş olmam, bir çırpıda bitirmeme engel olmadı. O kadar sürükleyici ve zekice uyarlanmış ki, insan sonunu merak ettiğinden, kitabı bir an önce bitirmek istiyor.

        Epey yorucu birkaç haftanın ardından, kendimi bolca dinlenmeye, yan gelip yatmaya ve kitap okumaya ayırdım. Bir de birkaç gün önce başladığım bebek yeleğim var. Muhtemelen,  bu hızla gidersem bebeğin doğumundan sonra anca bitiririm :)

        Benim günlerim böyle geçiyor, her sabah kalktığımda, penceremden içeri vuran güneş ışıkları içimi aydınlatmaya ve ısıtmaya yetiyor. Bebeğin tüm gün ve hatta gece boyunca verdiği sıkıntıları saymazsak, mutlu ve huzurlu olmaya çalışıyorum fakat itiraf etmeliyim bu öyle kolay olmuyor...



     
      Malzemeler:
(22 cm'lik kelepçeli kalıp için)
(fincan ölçüleri türk kahvesi fincanı ile yapılmıştır)
Kek malzemeleri:

  • 4 adet yumurta
  • 3 fincan şeker
  • 1,5 fincan yağ
  • 1,5 fincan süt
  • 2 yemek kaşığı kakao (25 gram)
  • 6 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
Kreması:
  • 3 su bardağı süt
  • 1,5 fincan şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 50 gram tereyağ
  • vanilin
  • 3 adet muz






Yapılışı:
  1. Derince bir kasede, yumurta ve şeker ağarıncaya kadar çırpılır. Yağ, süt, kakao eklenir. Unla birlikte kabartma tozu eklenir. Vanilin ilavesi ile yağlanmış kalıba alınır.
  2. Önceden ısıtılmış fırında, 180 derecede pişirilir. (Üzeri yanarsa folyo koyun) Kürdan testiyle piştiğine karar verilir.
  3. Ilınınca kelepçeli kalıptan çıkartılan kek, kenarlarından 2 cm kalacak şekilde önce bıçakla yuvarlak halinde kesilir(alt tabana değmeden). Sonra kaşık yardımıyla bu kısım alınır, kekin ortası resimdeki gibi açılır.
  4. Artan kek parçaları robotta çekilir.
  5. Kremayı yapmaya başlıyabiliriz. Nişasta ve un süt ilavesi ile inceltilir, tencereye eklenir. Şeker da katılarak ocağın altı yakılır. Kıvam alıncaya kadar pişirilir. İndirilince, içine tereyağ katıp, robotta iyice çırparız. Vanilin ilavesi ile karıştırdıktan sonra, keke yarısı yayılır.
  6. Kremanın üzerine, muzlar şekildeki gibi dizilir. Kalan krema muzların üzerine dökülür. En üstünü ise, robotta çektiğimiz kek kırıntıları ile iyice kaplarız. Buzdolabında 2 saat bekletiriz. Afiyet Olsun...