Seviyorum içinde az malzemeler bulundurup, evdeki malzemelerle hazırlanan tarifleri. Böylece herkesin daha kolay deneyip, yapabileceğini düşünüyorum çünkü. İstiyorum ki herkesler yapabilsin istediği yemekleri yada tatlıları vs... Rabbim kimseleri yoklukla imtihan etmesin. Amin.
Yoğurt tatlısını daha önce yiyenler, yoğurdun bu tatlıya kattığı değişik bir ekşimsiliği de bilirler. Zaten bu da yoğurt tatlısının tadını oluşturur. Ben bu kez kakaolu yaptım. Siz isterseniz kakao eklemeden de o bilindik sapsarı canım yoğurt tatlısını yapabilirsiniz. Ben kek hamurunun bir kısmına kakao ekledim bir kısmına ise eklemedim. Alaca kek görünümünde olsun istedim. Tercih her zamanki gibi size kalmış.
Malzemeler;
- 2 yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1/2 su bardağı şeker
- 1 su bardağından bir parmak eksik un
- 1 su bardağı irmik
- 1 türk kahve fincanı sıvıyağ
- 1 paket kabartma tozu
- vanilin
- 2-3 kaşık kadar kakao
şerbeti için;
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- birkaç damla limon suyu
Yapılışı;
- Bir tencereye su ve şekeri koyup, şeker eriyene kadar karıştır ve bir taşım kaynat. Üzerine limon sık ve birkaç dakika daha kaynat şerbeti ılımaya al.
- Yumurtalar, ve şeker çırpılır.
- Yoğurt, yağ, vanilin,irmik, un kat karıştır.
- Kabartma tozunu kat kakao ekle yine karıştır.
- Yağlanmış tepside dök önceden ısıtılmış fırında 170 derecede pişir.
- Kek ılıyınca, şerbet de ılık oluyor, kekin her yerine değecek şekilde şerbeti yavaş yavaş kepçeyle döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.