..

7 Şubat 2012 Salı

Çikolata Soslu Islak Kek

TARİF NO:13
 Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Durme'yi tıklayabilirsiniz.



Malzemeler:


  • 1 adet kakaolu kek tabanı
  • 2 paket antep fıstıklı çikolata
  • 1 çay bardağı antep fıstığı
  • 50 gr tereyağı
  • yarım su bardağı portakal reçeli
  • yarım çay bardağı kuru meyve  ve ceviz (isteğe bağlı)
Üzeri için:

  • 1 paket bitter çikolata sosu
Hazırlanışı:
Kakaolu keki elimizde un haline getirecek şekilde ufalıyoruz.
Çikolatalarımızı parçalayıp, tereyağıyla birlikte eritip, kekin üzerine döküyoruz.
Kuru meyve, ceviz ve antep fıstıklarını ekleyip yoğurup bir kalıpta şekil veriyoruz. 
Üzerine tarifine uygun olarak hazırladığımız bitter çikolata sosunu döküp servise hazır hale getiriyoruz.


Arap Dilli Poğaça

TARİF NO: 12
 Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Gülo Anne Mutfakta'yı  tıklayabilirsiniz.Kendisinin de etkinliği olduğu halde incelik yapıp bana da destek olduğu için ayrıca teşekkür ediyorum.


MALZEMELER

4 adet haşlanmış patates
1 su bar.sıvı yağ
1 kase süt
2 yumurta
1 yemek kşğ şeker
1 tatlı kşğ tuz
1 yemek kşğ pak maya
Aldığı kadar un

İÇİ İÇİN
Beyaz peynir ve maydanoz

ÜZERİ İÇİN
1 adet yumurta sarısı 

YAPILIŞI
Patatesler haşlanıp  rendelenir.Diğer tüm malzemeler içine konulur kontrollü  un ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir.Pasta tabağı büyüklüğünde açılır dörde bölünür, geniş kısmına iç konulur sigara böreği gibi sarılır ve ay çöreği gibi şekil verilip üzerine yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış fırında pişirilir.

Vanilyalı Muffin

TARİF NO:11
 Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Dilek Mutfakta'yı tıklayabilirsiniz.

Akşam saat 22.30 civarında oğlanlar yine mutfağı karıştırmaya başladılar ne yesek durumundalar,tabi yine iş başa düştü muffinler yapıldı saat 23.00 itibarı ile muffinler yok olmuşlardı:))))
MALZEMELER:
2 YUMURTA
1 bardak tozşeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 bardak un
YAPILIŞI:
TÜm malzemeyi çırpıp kağıt kalıplara paylaştırdım 12 tane oldu 175 derecede 20 dk kadar pişirdim.


Puf Puf Poğaça

TARİF NO:10
Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Sevdalı Tatlar'ı tıklayabilirsiniz.



2 yumurta -bir tanesinin sarısı ayrılacak
1,5 su bardağı sıvıyağ
2 Yemek kaşığı tozşeker
2 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz,
1 tane haşlanmış patates ( rendelenmiş )
Un
Susam,Çörek otu

İlk etap da sıvı malzemeleri ( sıvıyağ,yoğurt,süt) , yumurtaları, tuz ,şeker ve mayayı iyice karıştırıyoruz.
Karıştırma kabına aldığımız unu havuz şeklinde acıp içine sıvı malzemeler ile eritmiş olduğumuz mayalı karışımı döküyoruz üzerine patatesimizi ilave edip yoğuruyoruz.
Hamur elimize yapışacak yumuşaklıkda olacak.
Hamurdan küçük bezeler kopartıp yuvarlıyoruz ve tepsiye diziyoruz.
Tepsiyi ılık bir ortamada bekletiyoruz iyice tepsi de mayalandıkdan sonra yumurta sarısını sürüp üzerine susam , çörek otu serpip fırına alıyoruz.
Fırın önceden ıstılmış olmayacak.
Poğaçalarımız kızarıncaya dek pişiriyoruz.

Patates Kroket

TARİF NO: 9
 Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Arkadaşımın birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Reyhan Kokulu Mutfağım'ı tıklayabilirsiniz.


MALZEMELER:

5 adet patates
2 çorba kaşığı nişasta
1 adet yumurta sarısı
tuz
karabiber

DIŞI  İÇİN:

un
yumurta
galeta unu

KIZARTMAK İÇİN:

sıvıyağ

YAPILIŞI:

Haşlanmış patatesler ezilir ve içrisine diğer malzemeler koyulup elle yoğrulur.Patatesleri uzun şeritler yapıp enine kesilip önce una sonra yumurta ve en son galeta ununa bulayıp kızgın yağda
kızartılır.Sıcak olarak servis yapılır...




Portakallı Çikolatalı Kek

TARİF NO: 8
Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiğiniz tarif için çok teşekkür eder ve sevgilerimi sunarım. Arkadaşımın birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Sevalce Lezzetler'i tıklayabilirsiniz.



MALZEMELER:

2 Yumurta
140 gr. 1 Su bardağından 1 parmak eksik. toz şeker 
16o gr. 1 Su bardağı + yarım su bardağından 1 parmak eksik un 
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
1/2 Su bardağı süt
50 gr. Tereyağı
2 Portakal kabuğu rendesi
35 gr. bitter çikolata rendesi

HAZIRLANIŞI:
Önce yumurta ve toz şekeri yoğunlaşıncaya kadar mikserleyin.
İçine un,kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karıştırın.
Yağı eritip süt ile birlikte ilave ederek tekrar çırpın.
En son rendelediğiniz portakal kabuğu ve çikolatayı ekleyerek karıştırın.
Yağladığınız 24 x 10 boyutun da baton kalıba dökün.
5 dakika önceden ısıttığınız 180 derece fırında pişirin.


Mercimekli Köfte

TARİF NO: 7
Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiğiniz tarif için çok teşekkür eder, sevgilerimi sunarım. Arkadaşımın birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Yöresel Yemek ve Örgü'yü tıklayabilirsiniz..

MALZEMELER..

1 bardak kırmızı mercimek

1/2 bardak ince köftelik bulgur

1 baş soğan

1 demet maydanoz

3 kaşık margarin

1 demet taze soğan

2 kaşık salça

Yeteri kadar tuz

2 çay kaşığı dolusu kimyon



HAZIRLANIŞI

Mercimekler yıkanır, ayıklanır ve iyice yumuşayıncaya kadar haşlanır. Suyunu çekince bulgur içine atılır ve yarım saat kadar tencerenin kapağı kapalı olarak bekletilir. Yarım saat sonra içine ince doğranıp margarinde hafifçe öldürülmüş soğan, ince kıyılmış maydanoz, ince kıyılmış soğan ve diğer malzeme ilave edilir. Tahta bir kaşıkla iyice karıştırılır iyice soğuduktan sonra yumurta büyüklüğünde parçalar koparılır bir parmak kalınlığında ince uzun köfteler şekline getirilir.

Haşhaş Ezmeli Açma


TARİF NO: 6
Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiğiniz tarif için çok teşekkür eder, sevgilerimi sunarım. Arkadaşımın birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Olsa Da Yesek Suzan'ı tıklayabilirsiniz.
MALZEMELER:
  • 1 buçuk su bardağı ılık süt
  • 1 paket toz maya ( ınstant)
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • yarım tatlı kaşığı tuz
  • 4-4 buçuk su bardağı un
  • 3-4 yemek kaşığı haşhaş ezmesi 
  •  1 adet yumurta sarısı ( üzerine sürmek için )
YAPILIŞI: 

 1. Geniş bir hamur yoğurma kabının içine ılık sütü dökün ve mayayı da ilave edip elinizle maya iyice eriyip pütür kalmayacak şekilde karıştırın. Burada dikkat etmeniz gereken şey sütün ılık olması , asla kaynar olmamalı mayayı keser ve istediğimiz kabarıklığı sağlayamayız. 
 2. Tuzu, şekeri, sıvı yağı ve azar azar unu da  ekleyin. Hamurun çok yumuşak, hafif ele yapışacak şekilde olması lazım.
     3. Hamurdan iki küçük parça koparın, elinizle ince uzun şekil verin, iki hamuru  yanyana getirip arasına haşhaş emesinden sürüp burun ve uçlarından birleştirin. Diğer hamurları da bu şekilde yapın ve yağlanmış fırın tepsine şişme payını da bırakıp aralıklarla dizin. Şekil verirken hamurun elinize yapışmaması için elinizi sıvı yağ ile yağlayın.
     4. Hamurun mayalanması için tepside 1-1,5 saat kadar bekletin.
     5. Mayalanan açma hamurlarını üzerine yumurta sarısını sürün ve 200 derece fırında 20-25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

    Baklava Hamurundan Peynirli Börek

    TARİF NO:5
     Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiğiniz tarif için çok teşekkür eder ve sevgilerimi sunarım. Arkadaşımın birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Mermer Tezgah'ı tıklayabilirsiniz.

    GEREKLİ OLANLAR:
    HAMUR MALZEMESİ:
    3 yumurta
    1 paket margarin veya tereyağı
    1 su bardağı süt
    1 çay kaşığı karbonat
    yarım limon suyu
    1 çorba kaşığı sirke
    aldığı kadar un hamur kulak memesi yumuşaklığında
    AÇMAK İÇİN:
    Un ve nişasta karışımı yarı yarıya olmalı
    İÇ MALZEME:
    500 gr beyaz peynir(istediğiniz peyniride kullana bilirsiniz)
    yarım demet maydanoz
    ÜZERİNE:
    2 yumurta
    1 çay bardağı yoğurt
    1 çay bardağı sıvı yağ
    HAZIRLANIŞI:
    yoğurma kabımıza unu ,yumurtayı,ve margarini eritip koyalım üzerine kabartma tozu ,sirke ve limonu da sıkıp hamur iyice özleşene kadar yoğuralım .Hamurumuzun üzerine bir bez örtüp dinlenmeye bırakalım ,bu arada iç malzemeyi hazır edelim.
    dinlenen hamurumuzu  bezelere  ayırıp ,alt ve üste eşit olacak şekilde ikiye ayıralım. Tek tek un ve nişasta karışımı serperek açabildiğimiz kadar açalım tepsi mizi yağlayıp açtığımız yufkalarımızı serelim.
    Ortaya iç malzemeden koyalım.Tekrar yufkayla kaplayıp üzerine bir kasede çırpıp hazırladığımız yumurta,yoğurt,sıvı yağ karışımını döküp böreğimizi kesip yüksek ısıdaki fırınımızda üzeri iyice kızarana kadar pişirelim .

    Buğday Salatası


    TARİF NO:4
    Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiğiniz tarif için çok teşekkür eder ve sevgilerimi sunarım. Arkadaşımın birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Baharatlı Tatlar'ı  tıklayabilirsiniz..


    • İki bardak haşlanmış buğday
    • 1 adet kırmızı biber
    • 5-6 adet yeşil soğan
    • yarım demet dereotu
    • 3-4 adet haşlanmış mantar
    • 1 çay bardağı konserve mısır
    • tuz, limon
    Biber, soğan ve dereotunu doğrayalım. Bütün malzemeleri karıştırıp tuz ve limon ekleyelim. İsteğe göre zeytinyağ ekleyebilirsiniz. Salatamız servise hazır.

    Afiyet olsun....

    3 kabartma tozlu poğaça

    TARİF NO: 3
    Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiğiniz tarif için çok teşekkür eder, sevgilerimi sunarım. Arkadaşımın birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Ab-ı Hayat 'ı  tıklayabilirsiniz.

    Malzemeler:
    • 3 su bardağı yoğurt
    • 1 su bardağı sıvıyağ
    • 3 paket kabartma tozu
    • Aldığı kadar un
    Üzeri için; galeta unu

    Hazırlanması:

    • Yoğurt, sıvıyağ ve kabartma tozlarını derin bir kabın içerisine alın.
    • Unu yavaş yavaş ekleyerek aldığı kadar un ilavesi ile hamur yoğurun.
    • Hamurdan parçalar koparıp yuvarlayın ve galeta ununa batırın.
    • Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizip 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.


    Abı Hayat'tan notlar;


    Ben miktar fazla olmasın diye 2 su bardağı yoğurt

    2 paket kabartma tozu

    Yarım su bardağı sıvıyağ ve aldığı kadar un ilavesi ile hazırladım.2 büyük fırın tepsisi kadar çıktı. Sade poğaçalar bizim eve sevilmediği için peynirli olarak denedim. Siz ölçüleri kendinize göre ayarlayabilirsiniz.

    Baharatlı Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye

    TARİF NO:2
    Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiğiniz tarif için çok teşekkür eder ve sevgilerimi sunarım. Arkadaşımın birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Sevgiden Esintiler'i tıklayabilirsiniz..


    Malzemeler 
    125 gr tereyağı (yumuşak)
    1 su bardağı sıvıyağ
    Yarım çay bardağı sirke
    1.5 yemek kaşığı toz şeker
    1 tatlı kaşığı çörekotu
    1 tatlı kaşığı kırmızıbiber(tepeleme) 
    1 tatlı kaşığı mahlep
    1 tatlı kaşığı tuz(silme)
    1 paket kabartma tozu
    1 yumurta(beyazı içine sarısı dışına) 
    Aldığı kadar un

    isterseniz
    1 yemek kaşığı domates salçası

    Yapılışı
    Yumurta sarısı ve un hariç  tüm malzemeyi sırası ile karıştırma kabında karıştıralım.
    Unumuzuda yavaş yavaş ilave derek kulak memesi kıvamında hamurumuzu elde edelim.
    Elimizde istediğimiz boyutta yuvarlayarak şekil verelim.
    Ya da benim yaptığım gibi değişik kurabiye kalıpları kullanarak şekil verelim.
    Üzerlerine önce yumurta sarısını sürelim (ilk fotoğrafta yaptıklarımız için) bıçakla yuvarlaklarımızın üzerini artı şeklinde çizelim...
    Ya da çizmeden üzerine susam ,çörekotu ,haşhaş ne varsa dökelim.
    180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirelim..
    Sonra da afiyetle yiyelim misafirlerimize ikram edelim..

    Keçiboynuzu unlu kek

    TARİF NO: 1

     İlk tarifimiz Mutfaktayım  arkadaşımızdan. Arkadaşıma katılımı için teşekkür ediyorum. Diğer tariflerini görmek ve ziyaret etmek isterseniz sevgili Nihal burada 



    Malzemeler: 3 tane yumurta, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı süt, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 2 kahve fincanı keçiboynuzu unu, aldığı kadar un.

    Yapılışı: Yumurtalar ve şeker çırpılır,süt,yağ eklenip karıştırılır. Kabartma tozu,vanilya,keçibuynuzu unu karıştırılır. Yavaş yavaş un eklenerek karıştırılan hamur kalıba boşaltılarak 175 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir.



    Çay Kahve Bahane Etkinliği'ne Buyurun


    
    
    
    
    Gelibolu17'nin hazırladığı
    "Çay,Kahve Bahane" etkinliğine 8 ŞUBAT-22 ŞUBAT tarihleri arasında
    http://tombultarifler.blogspot.com yani ben ev sahibeliği yapacağım...
    
    
    Bildiğiniz gibi çay kahve bahanedir çoğu
    zaman,dostlarla,arkadaşlarla,dertleşmek,görüşmek için.bir çoğumuz
    sevdiğimiz bir arkadaşımıza ziyarete giderken "hadi çayı koy"
    geliyorum diye gideriz,yada müsaitsen "sabah kahvesine geleceğim"
    deriz...
    Çünkü o sohbet muhabbet kuru kuruya olmaz,tamam tatlı dil güler yüzde
    gereklidir,hatta suratı sirke satan bir ev sahibi size bal baklavada
    ikram etse orda çok kalmak istemezsiniz öyle değilmi,ordan ayrılmak
    için sabırsızlanırsınız....
    
    
    "Allah'a ve âhiret gününe iman eden kimse misafirine ikram etsin.
    Allah'a ve âhiret gününe iman eden kimse akrabasına iyilik etsin.
    Allah'a ve âhiret gününe iman eden kimse ya faydalı söz söylesin veya
    sussun!"
    Muhammed Mustafa (s.a.v)
    
    Ve yukarıdaki güzel hadis-i şerifi sizlerle paylaşıp,evlerinize gelen
    misafirlerinize,eşinize,çocuklarınıza,yada bu dünya hanesinde en güzel
    misafir benim deyipte kendiniz için hazırlamış olduğunuz birbirinden
    güzel tariflerinizi,ikramlarınızı sayfalarınızdan almaya geleceğim :)
    
    
    Tariflerinize "çay,kahve bahane" etkinliği için Tombultarifler'e
    gönderiyorum yazıp bana haber verirseniz,büyük bir zevkle gelip
    tariflerinizi alıp
    http://tombultarifler.blogspot.com/ adresimde yayınlayacağım :)
    Son olarak arkadaşlar,her zamanki gibi etkinliğimize herkes
    davetlidir,(lütfen davetiye götüremediğim arkadaşlarım kırılmasınlar)