..

27 Mayıs 2015 Çarşamba

KEKLİ TREMİSU




  Komşum Fatma bu sene pastacılık kursuna gitti. Ben bu tarifi onun kursta yaptığı şekilde denedim. İlk denememde çok memnun kaldım. Size de şiddetle öneririm. Bundan sonra da Fatmacığımdan daha nice nice tarifler gelecek inşallah.

Malzemeler;
 Keki için
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 vanilin
  • 1 küçük paket kakao (25 gramlık)
Kreması için;
  • 3 su bardağı süt
  • 3 türk kahvesi fincanı şeker
  • 1 yumurta
  • 3 kahve fincanı un
  • 200 gram labne peynir
Keki ıslatmak için;
  • 1,5 su bardağı süt
  • isterseniz 3'ü bir arada olur yada benim gibi 1 yemek kaşığı granül kahveyi süte ekleyip 2 kaşık şeker katıp eriterek de kullanabilirsiniz.
  • üzeri için yeteri kadar kakao

Yapılışı;
  1. Kek için önce kalıbı hazırlıyoruz (ben 22 cm kelepçeli kalıp kullandım) yağlayıp, kenara alıyoruz. Fırını açıp 170 dereceye alıyoruz.
  2. Yumurtaları şekerle iyice çırpıp üzerine  kakao, vanilin ve un ekliyoruz karıştırıyoruz. En son kabartma tozunu ekleyip karıştırdıktan sonra tepsiye alıyoruz. Fırına veriyoruz, kürdan testisye bakıp çıkarıyoruz.
  3. Kek pişerken kremayı hazırlayabilirsiniz. Tencerenin içine süt, şeker, yumurta ve un katıp iyice çırpıyoruz, sonra ocağa alıyoruz ve sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
  4. Kremayı ocaktan aldıktan sonra ılımaya bırakıyoruz.
  5. Fırından çıkan kek soğuyunca   ortadan ikiye kesiyoruz. (eğer ortası kalın olursa iç tarafından biraz fazla keki alıp eşit kalınlığa getirebilirsiniz sonra bu kekleri buzluğa atıp truf yapabilirsiniz)
  6. Keki ıslatmak için sütün içine granül kahve ve şeker katıp karıştırıyoruz. Bu süt ile kekin iki tarafını da ıslatıyoruz.
  7. Ilıyan kremaya labne ekleyip iyice çırpıyoruz. Sonra yarısını ıslattığımız kekin üzerine yayıyoruz. İkinci keki de muhallebinin üzerine döküp, kremanın 1-2 kaşık kadarını kaşık yardımıyla kekin üzerine sürüyoruz. Sonra sıkma aparatına kalan kremayı koyup küçük toplar halinde sıkıyoruz. Dolaba kaldırıyoruz. Üzerindeki kakaoyu servisten kısa bir süre önce serpiyoruz ki  kakao ıslak ıslak olmasın diye. Afiyet Olsun...