Sizlere çok güzel bir kurabiye tarifiyle merhaba diyorum.Bu bir arkadaşımda yediğim ve çok beğendiğim kurabiyenin, kendimce yaptığım küçük bir değişiklikle son bulmuş durumu.Hem gevrek,hem de ağızda dağılıyor.Ayrıca sert değil.Arasındaki cevizlerde bir ayrı yakışmış ona.Değişik kurabiye yapmak isteyenlere alternatif olabilir.
Malzemeler: 200 gram margarin,2 yumurta,1 çay bardağı yoğurt, 1 çay bardağı sıvıyağ,7 çorba kaşığı toz şeker,1 paket kabartma tozu,2 çay kaşığı mahlep,1çay kaşığı tuz,aldığı kadar un,kakao,ceviz kırığı.
Yapılışı:
- Bütün kurabiyelerde olduğu gibi oda sıcaklığındaki margarinimizin yanına kakao,ceviz ve tuz haricinde bütün malzemeleri katıp karıştırıyoruz.Şekeri mümkün olduğunca eritiyoruz.
- Azar azar un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığına kadar yoğuruyoruz.
- Hamuru ikiye bölüp yarısına kakao ekleyip yediriyoruz.
- İkiye böldüğümüz hamurları bir daha ikiye bölerek bezeler yapıyoruz. Bir beze beyazdan alıyoruz.Küçük tabak kadar açıyoruz.Kenara çekiyoruz,ikinci beze kakaolu olacak. Onu da tabak kadar açıyoruz ve hamurları üst üste koyup tekrar beraber büyütüyoruz.Mümkün olduğunca inceltiyoruz.
- İçine fındık serpip, rulo yapıyoruz.Ortası kalınlaşacaktır.Elimizle biraz inceltiyoruz.Buzdolabında 20 dakika dinlendiriyoruz.
- 1 er santim kalınlığında kesiyoruz ve tepsiye alıyoruz.180 derece fırında hafif kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet Olsun...